Δεν ήταν δυνατή η φόρτωση δεδομένων Ο Καιρός , 0°C, Δεν ήταν δυνατή η φόρτωση δεδομένων

ΘΡΗΝΟΣ! «ΈΦΥΓΕ» από τη ζωή σπουδαία κυρία από τον χώρο της μόδας

ΘΡΗΝΟΣ! «ΈΦΥΓΕ» από τη ζωή σπουδαία κυρία από τον χώρο της μόδας

mortaaaa

Τι αναφέρει ο Τύπος

Η Κάρλα Φέντι, μία από τις πέντε αδελφές του ομώνυμου οίκου μόδας, πέθανε χθες σε ηλικία 80 ετών, γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος επικαλούμενος τους οικείους της.

Ομότιμη πρόεδρος του ομίλου Φέντι, η Κάρλα συνέβαλε μαζί με τις άλλες τέσσερις αδελφές της, Πάολα, Άννα, Φράνκα και ‘Αλντα, στην ανάπτυξη της διάσημης φίρμας, μαζί με τον Καρλ Λάγκερφελντ που είχε ενταχθεί στον Fendi το 1965.

Στον όμιλο, η Κλάρα είχε αφοσιωθεί στον τομέα της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων, συμβάλλοντας επίσης στη διεθνή ανάπτυξη της φίρμας.

(Με τον σύζυγό της Candido Speroni)

Morta Carla Fendi, pilastro dello storico marchio italiano e mecenate
Λάτρης της τέχνης και της μουσικής, η Κάρλα Φέντι έβαλε τα θεμέλια το 2007 του Ιδρύματος Carla Fendi για την προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας και κληρονομιάς.

Ήταν επίσης μια από τις μεγάλες ευεργέτριες του Φεστιβάλ των Δύο Κόσμων στο Σπολέτο, της μεγάλης ετήσιας πολιτιστικής διοργάνωσης στην κεντρική Ιταλία.

Ο οίκος Fendi ιδρύθηκε στη Ρώμη το 1926 με το πρώτο του κατάστημα να έχει ένα ατελιέ αφιερωμένο στη γούνα και στα δερμάτινα είδη, πριν εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες πολυτελείς φίρμες παγκοσμίως.

Σήμερα ο όμιλος Φέντι είναι ένα από τα στολίδια του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, ο οποίος τον εξαγόρασε το 2001.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕΣχετικά Άρθρα

Ξεκινούν αύριο οι καλοκαιρινές εκπτώσεις – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Ξεκινά η καλοκαιρινή περίοδος των εκπτώσεων την Δευτέρα 11 Ιουλίου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΡΙΟ! Αναδείχθηκε αργυρός Ολυμπιονίκης – Χρυσός στις καρδιές μας σε μια ιστορική κούρσα

Το τέταρτο τους μετάλλιο στο Ρίο πανηγυρίζουν τα ελληνικά χρώματα με ηθικό αυτουργό τον μοναδικό και με απίστευτα αποθέματα ψυχής Σπύρο