Ηλιοφάνεια Ο Καιρός Athens, Greece +10°C, Ηλιοφάνεια

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Οι εργαζόμενοι του MEGA έτοιμοι να επανέλθουν στην θέση τους

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Οι εργαζόμενοι του MEGA έτοιμοι να επανέλθουν στην θέση τους

Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στο MEGA εμφανίζονται έτοιμοι να διακόψουν άμεσα την επίσχεση εργασίας στην οποία βρίσκονται εδώ και μήνες διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Μετά από συνάντηση που είχαν χθες εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν μεταξύ άλλων ότι είναι στη διάθεση του σταθμού αρκεί να διασφαλιστεί η εξομάλυνση της μισθοδοσίας και να δρομολογηθεί η πλήρης εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του MEGA:

«Οι υπό επίσχεση δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι του MEGA συναντηθήκαμε σήμερα για να αξιολογήσουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται, ενόψει της πολύμηνης καθυστέρησης στην καταβολή δεδουλευμένων, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να έχουν περιέλθει σε δεινή θέση, χωρίς οικονομικούς πόρους πέραν του επιδόματος επίσχεσης και με οικογενειακές υποχρεώσεις που είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να αντιμετωπιστούν.

Μετά την καταβολή με καθυστέρηση έξι (6) μηνών των μισθών Μαΐου και Ιουνίου, μόλις στις αρχές Δεκεμβρίου και μετά από επίπονες προσπάθειές μας και παραστάσεις, καθώς και την εκπρόθεσμη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων που πραγματοποιήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι υπό επίσχεση δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι:

1. Καλούμε τους μετόχους και την διοίκηση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., την οποία αναζητεί επί μήνες και χωρίς αποτέλεσμα ο νομικός μας σύμβουλος, να προσέλθουν άμεσα σε διαβούλευση με το νομικό μας σύμβουλο και με τους εκπροσώπους μας, με στόχο τη διασφάλιση της πλήρους αποπληρωμής των οφειλομένων αποδοχών μας.
2. Ζητούμε να μας ενημερώσουν ως οφείλουν για την πορεία των συζητήσεων μεταξύ μετόχων και υποψηφίων επενδυτών, αναφορικά με την επεξεργασία σχεδίου διάσωσης του τηλεοπτικού σταθμού.
3. Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση του MEGA και έτοιμοι να διακόψουμε άμεσα την επίσχεση εργασίας, ώστε να επαναφέρουμε σε λειτουργία τον τομέα ενημέρωσης και τα δελτία ειδήσεων, τα οποία έχουν σταματήσει να μεταδίδονται λόγω της διακοπής μισθοδοσίας και της άρνησης της διοίκησης να καλύψει βασικές ανάγκες του τομέα Ειδήσεων (καύσιμα για τα τηλεοπτικά συνεργεία, χαρτί, συνδρομές σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, λογισμικό των δελτίων ειδήσεων κ.λ.π.) υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστεί η εξομάλυνση της μισθοδοσίας και θα δρομολογηθεί η πλήρης εξόφληση των δεδουλευμένων μας.

Οι υπό επίσχεση δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι του MEGA θα έχουν νέα συνάντηση για αξιολόγηση της κατάστασης και λήψη αποφάσεων την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017.»

 

 


Σχετικά Άρθρα

Έλενα Παπαρίζου: Αυτός είναι ο λόγος που έριξε… χυλόπιτα στον ΑΝΤ1

Συνέντευξη στο People και τη Σόνια Καζόνι παραχώρησε η Έλενα Παπαρίζου και μεταξύ άλλων μίλησε για τον λόγο που αρνήθηκε

Στην κριτική επιτροπή του X-Factor ο Θοδωρής Μαραντίνης – Γιατί είπε το «ναι» ο τραγουδιστής;

Στην κριτική επιτροπή του X-Factor θα δούμε όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, τον Θοδωρή Μαραντινη. Ο αγαπητός τραγουδιστής των “ONIRAMA” είπε

Γιώργος Τράγκας: Παρέα με την Ναταλία Γερμανού το πρωί του Σαββάτου – Μίλησαν για όλους και για όλα!

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, «Επιτέλους ΣΚ» στο Epsilon, ο Γιώργος Τράγκας αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα