Δεν ήταν δυνατή η φόρτωση δεδομένων Ο Καιρός , 0°C, Δεν ήταν δυνατή η φόρτωση δεδομένων

Διατροφή κατά της ακμής

Διατροφή κατά της ακμής

Τι να τρως και τι να μην τρως αν έχεις σπυράκια.

Η Judith Wurtman, ερευνήτρια στο ΜΙΤ και συγγραφέας του Μanaging your Mind and Mood Through Food, έχει εξερευνήσει τη σύνδεση μεταξύ τροφής και νου. Βρήκε πως το άμυλο και η ζάχαρη διεγείρουν τη σεροτονίνη στο σώμα. Τα δημητριακά, το ψωμί, τα φρούτα, η πατάτα, το καλαμπόκι  και τα ζυμαρικά αυξάνουν την παραγωγή σεροτονίνης και επιτρέπουν σε κάποιον να είναι πιο χαλαρός και πιο ευτυχισμένος.  Ανακάλυψε, επίσης, πως οι άνθρωποι που κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπως ζάχαρη, λευκό ψωμί και επεξεργασμένα δημητριακά, έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης. Πολλές έρευνες σήμερα ασχολούνται αποκλειστικά με τη θεραπευτική διατροφή.

Διατροφή κατά της ακμής

Οι περισσότεροι άνθρωποι που παρουσιάζουν ακμή έχουν γενετική προδιάθεση ή είναι πιο επιρρεπείς σε μια έξαρση, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες. Το έναυσμα είναι συνήθως διατροφικό – ζάχαρη ή γαλακτοκομικά ή και τα δύο. Τα σπυράκια οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε βακτήρια τα οποία αγαπούν τη ζάχαρη.

▶ Μείωσε τη ζάχαρη στη διατροφή σου και τα σπυράκια θα εξαφανιστούν.

▶ Πέρα από τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά είναι ο πιο πιθανός διατροφικός ένοχος. Εάν η αιτία είναι τα γαλακτοκομικά ίσως ευθύνεται μια ευαισθησία στην καζεΐνη, την πρωτεΐνη του γάλακτος, και όχι η λακτόζη. Ο καλύτερος τρόπος για να το καταλάβεις είναι να αποφύγεις για 1 μήνα όλα τα τρόφιμα αυτής της κατηγορίας. Εάν δε δεις βελτίωση, βάλε ξανά τα γαλακτοκομικά στη διατροφή σου.

 


Tags Άρθρου:
ΑΚΜΗΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σχετικά Άρθρα

Οι πιο ευεργετικές φυσικές μάσκες ματιών!

Η περιοχή των ματιών είναι η πιο ευαίσθητη σε ολόκληρο το σώμα μας και γι αυτό το λόγο θα πρέπει

Τα ribbon highlights είναι το νέο trend στα μαλλιά!

Γιατί να δοκιμάσεις ribbon highlights στα μαλλιά σου; Τον τελευταίο καιρό γνωρίζαμε πως η απόλυτη τάση στα μαλλιά είναι το balayage.

Κάντε μπάνιο με ζεστή σοκολάτα: Μάσκα για αναζωογόνηση του σώματος

Αποκτήστε βελούδινη επιδερμίδα και νιώστε ευεξία  με τη μάσκα σοκολάτας που θα φτιάξετε στο σπίτι σας. Η σοκολάτα που παρασκευάζεται