Δεν ήταν δυνατή η φόρτωση δεδομένων Ο Καιρός , 0°C, Δεν ήταν δυνατή η φόρτωση δεδομένων

Όταν το παιδί φοβάται τους αγνώστους. Τρόποι αντιμετώπισης

Όταν το παιδί φοβάται τους αγνώστους. Τρόποι αντιμετώπισης

 

Καταρχήν φροντίστε σαν γονείς να είσαστε πάντα παρόντες όταν πλησιάζει το μωρό κάποιο πρόσωπο που δεν του είναι γνώριμο, ακόμα και αν είναι συγγενής. Είναι μεγάλη υπόθεση για εκείνο να βλέπει ότι δεν αντιμετωπίζει μόνο του την «απειλή» κι ότι στο πλάι του έχει τους γονείς του!

Όταν είσαστε μαζί με το μωρό, πρέπει να μιλάτε και να χαιρετάτε εγκάρδια όλους, ακόμα και αυτούς που δε συμπαθείτε ιδιαίτερα. Με αυτό τον τρόπο, το μικρούλι σας θα νιώσει λίγο πιο άνετα.

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας για κάθε ενδεχόμενο τα αγαπημένα του παιχνίδια, τα οποία διαπιστωμένα το ηρεμούν.

Ενημερώστε οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με το μωράκι σας να αποφύγει την επαφή από την πρώτη στιγμή και να προσπαθήσει να του κερδίσει την εμπιστοσύνη λεκτικά.

Όταν πάτε επίσκεψη σε κάποιο σπίτι και πάντως πριν φέρετε το μωρό σε επαφή με τους φίλους σας, καλό θα ήταν να κάνετε μαζί μια βόλτα έτσι ώστε να εξοικειωθεί με το χώρο. Έτσι, θα του είναι πιο εύκολο να διαχειριστεί τη γνωριμία με τα νέα πρόσωπα.
Τέλος, ο φόβος του αγνώστου που νιώθουν όλα τα μωρά είναι μέρος της εξελικτικής διαδικασίας και μειώνεται όσο μεγαλώνουν. Με τις παραπάνω συμβουλές όμως, έχετε τη δυνατότητα να τα κρατάτε κατά το δυνατόν ήρεμα και να κάνετε και τη δική σας ζωή ευκολότερη.Σχετικά Άρθρα

Ποιο λάθος της μέλλουσας μητέρας προκαλεί κίνδυνο για αυτισμό;

H No1 προς αποφυγήν κίνηση της μέλλουσας μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Να γιατί δεν πρέπει να ξενυχτάει το παιδί σας!

Ο ύπνος αργά το βράδυ και η χαλαρή ρουτίνα στο πρόγραμμα του ύπνου μπορεί να πλήττουν τις νοητικές δεξιότητες των

Θα δακρύσετε: Η στιγμή που μία μητέρα ακούει την καρδούλα του γιου της, στο στήθος μίας 7χρονης! (video)

Το βίντεο αυτό έχει γίνει δικαίως viral, αφού είναι αδύνατον βλέποντάς το να μη δακρύσεις.