Δεν ήταν δυνατή η φόρτωση δεδομένων Ο Καιρός , 0°C, Δεν ήταν δυνατή η φόρτωση δεδομένων

Το τοστ των Γάλλων, Κροκ μεσιέ!

Το τοστ των Γάλλων, Κροκ μεσιέ!

Το κροκ-μεσιέ είναι είδος ψητού σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, το οποίο αποτελεί τυπικό έδεσμα των γαλλικών μπιστρό.
Το όνομά του προκύπτει από τις λέξεις croquer (τραγανίζω) και monsieur (κύριος).

Σε όποιο καφέ στην Γαλλία και να πας θα σου σερβίρουν αυτό το πεντανόστιμο τοστάκι! Είναι το πρόχειρο φαγητό των Γάλλων.

Δες την συνταγή!!

Υλικά

4 φέτες ψωμί, χωριάτικο ή του τοστ
30 γραμμάρια βούτυρο
2 φέτες ζαμπόν
4 φέτες τυρί ειδικό για τοστ
50 γραμμάρια τυρί τριμμένο για από πάνω
Λίγο μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές γάλα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Περάστε το ψωμί στην τοστιέρα για να «σταθεί»
Ανάψτε το γκριλ στο φουλ
Απλώστε βούτυρο από την μία πλευρά
Τοποθετήστε πάνω το τυρί και το ζαμπόν
Σκεπάστε με την άλλη φέτα ψωμί
Σε μπολάκι αναμείξτε το γάλα, το τριμμένο τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
Περιχύστε το μείγμα πάνω από το τοστ -Ας ξεχειλίσει λίγο
Βάλτε τα τοστ στον φούρνο, στο γκριλ για 10 λεπτά
Υπάρχει και το γυναικείο τοστ στη γαλλική κουζίνα, το croque madame, το οποίο διαφέρει γιατί έχει ένα αυγό στην επιφάνεια.



Σχετικά Άρθρα

Μακαρόναδα με τόνο – Καλοκαιρινή απόλαυση που θα θες να φτιάχνεις συνέχεια!

Ούτε που φανταζόσασταν ποτέ ότι ο τόνος θα μπορούσε να μαγειρευτεί με αυτόν τον τρόπο και να παρέχει και αυτή

Γρήγορο και πεντανόστιμο τυραμισού!

Δεν έχετε ξαναφτιάξει πιο γρήγορο και νόστιμο τυραμισού! Αξίζει να το δοκιμάσετε.