5 σημάδια που φανερώνουν ότι δεν είσαι ακόμα έτοιμη για να κάνεις σοβαρή σχέση!

5 σημάδια που φανερώνουν ότι δεν είσαι ακόμα έτοιμη για να κάνεις σοβαρή σχέση!

Όλοι έχουν μία άποψη γύρω από το θέμα των σχέσεων. Το κακό όμως είναι να προσπαθούν να στην επιβάλουν, ειδικά όταν ξέρουν ότι δεν είσαι έτοιμη για σχέση! Ενώ λοιπόν μερικές γυναίκες παραπονιούνται επειδή δεν μπορούν να βρουν σύντροφο, κάποιες άλλες πολύ απλά δε θέλουν!

Μια πληγωμένη καρδιά σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο συναίσθημα στον κόσμο και μερικές φορές νομίζουμε ότι μια καινούρια αγάπη θα γιατρέψει όλο τον πόνο μια κι έξω. Αλλά είναι πράγματι έτσι;

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω κάποιους πολύ σημαντικούς λόγους για τους οποίους δεν θα έπρεπε να βιαστείτε να κάνετε σχέση.

1. Μοναξιά
Πριν ξεκινήσετε να βγαίνετε (ή ακόμα και να αναζητάτε) με ένα νέο άτομο, πρέπει πάντα να ρωτάτε τον εαυτό σας «Για ποιο λόγο;». Αν η απάντηση είναι «Μα αισθάνομαι μοναξιά», τότε πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Μάθετε να απολαμβάνετε τον χρόνο με τον εαυτό σας. Είναι εντάξει να είστε μόνοι και ευτυχισμένοι.

Δεν χρειάζεστε κάποιον άλλο για να αισθανθείτε ευτυχισμένη. Ξεκινήστε μια δραστηριότητα, μια νέα γλώσσα ή εργαστείτε εθελοντικά για κάποιον οργανισμό για να νιώσετε χαρά και ικανοποίηση. Περιτριγυρίστε τον εαυτό σας με ενδιαφέροντα άτομα και μην βασίζετε τις επιλογές στα στον φόβο της μοναξιάς.

2. Διαταραχή- έλλειψη αγάπης για τον εαυτό σας
Άλλη μια κακή απάντηση στην ερώτηση «Για ποιο λόγο;», είναι το «Θέλω κάποιον να με αγαπά». Λάθος! Κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να σας αγαπήσει περισσότερο από όσο αγαπάτε τον εαυτό σας. Δεν είναι θέμα εγωισμού ή υπερβολικής αυτοπεποίθησης. Έχει να κάνει με το να αποδέχεστε και να αγαπάτε τον εαυτό σας όπως είστε, με όλα τα ελαττώματα και τις ατέλειες σας.

Έχει να κάνει με το να μαθαίνετε να μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους και να μην προσπαθείτε να αλλάξετε για κάποιον. Αν αποδεχτείτε ότι είστε τέλειοι έτσι ακριβώς όπως είστε, τότε θα γνωρίσετε το σωστό άτομο όταν θα είστε έτοιμοι γι’αυτό.

3. Δυσανασχέτηση
Μπορεί να ακούγεται άσχημο, αλλά αν το σκεφτείτε, αυτό κάνουμε. Αισθανόμαστε άνετα να βρισκόμαστε στο σπίτι κάποιου άλλου ή να κλαίμε στον ώμο ενός ωραίου τύπου. Τότε αρχίζουμε να νομίζουμε ότι είναι ο ένας… αλλά δεν είναι . Μπορείτε να περνάτε χρόνο αλλάζοντας διακόσμηση στο σπίτι σας ή βγαίνοντας με καλούς φίλους, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να βιαστείτε να μπείτε σε μια νέα σχέση.

4. Παλιές αγάπες
«Πρέπει να προχωρήσεις». Πόσο συχνά το ακούμε αυτό; Συνήθως, εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα, γιατί το να βγαίνεις με κάποιον καινούριο δεν σημαίνει ότι ξεχνάς τις προηγούμενες σχέσεις. Σημαίνει ότι ξεκινάς κάτι καινούριο στην ζωή σου και αυτό σου δίνει χαρά και αυτοπεποίθηση.

5. Κοινωνική πίεση
«Η φίλη σου η Τάνια θα κάνει τρίτο παιδί. Εσύ πότε θα παντρευτείς;»

Αισθάνεστε μια χαρά μόνοι και ξέρετε ακριβώς τι θέλετε να κάνετε στην ζωή σας. Αλλά η κοινωνία σας κάνει να αισθάνεστε άβολα. Αισθάνεστε ότι χάνετε κάτι, όταν οι φίλοι σας παντρεύονται και κάνουν παιδιά.

Τα ρομάντζα τελειώνουν με το «και ζήσαν αυτοί καλύτερα» κι εσείς δεν έχετε καν σχέση. Θέλετε να τα ζήσετε όλα αυτά κι έτσι βιάζεστε να κάνετε σχέση με κάποιον. Πατήστε παύση για λίγο. Αυτό που μετρά είναι η ζωή σας.Σχετικά Άρθρα

Τι να ακούτε αν έχετε κατάθλιψη και τι σε κρίσεις πανικού!

Είναι κοινός τόπος μεταξύ των επιστημόνων ότι συγκεκριμένα είδη μουσικής έχουν επίδραση όχι μόνο στη διάθεση  αλλά και στον εγκέφαλο.

Η συγκλονιστική αφήγηση! Ο πατέρας μου αγόρασε μία Βουλγάρα από σκυλάδικο – Ο άντρας μου με παράτησε – Τα παιδιά μου δε θέλουν να με δουν!

Καλή μου Βέρα γεια σου. Με λένε Ελισάβετ. Διάβασα την ιστορία της Λίλλης, που μοιάζει με τη δική μου σε

Σε φλερτάρει; Αυτά είναι τα 10 σημάδια για να καταλάβεις!

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν ο συμπαθητικός τύπος απέναντί σας, σας φλερτάρει;

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial