Η εξέλιξη στα κοτσιδάκια της… Μπο Ντέρεκ

Η εξέλιξη στα κοτσιδάκια της… Μπο Ντέρεκ

Η Μπο Ντέρεκ είναι περισσότερο γνωστή στο σινεμά από τις ταινίες που αναδεικνύουν τη θηλυκότητα της. Τα θρυλικά της κοτσιδάκια με χάνδρες με τα οποία εμφανίζεται σε ταινία έγιναν μόδα τη δεκαετία του 80.Τώρα οι καιροί έχουν άλλαξει, αλλά η θηλυκότητα παραμένει το ζητούμενο

Τις απίστευτες – για εμάς τους Δυτικούς, γυναικείες κομμώσεις στη Νιγηρία απαθανατίζει η φωτογράφος Μεντίνα Ντάγκερ (Medina Dugger).

Η σειρά πορτραίτων «Chroma» (Χρώμα) αποτίει φόρο τιμής στον διάσημο Αφρικανό φωτογράφο J.D. ‘Okhai Ojeikere, ο οποίος από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα και για πάνω από 50 χρόνια κατέγραφε τις σουρεαλιστικές κουπ των γυναικών στη Νιγηρία.

 

Πριν την αποαποικιοποίηση, οι περούκες και το ίσιωμα των μαλλιών είχαν εν πολλοίς αντικαταστήσει τη ντόπια κουλτούρα κόμης, λέει η Ντάγκερ. Οι φωτογραφίες του ‘Okhai Ojeikere κατέγραφαν την παραδοσιακή κουλτούρα του κομμωτήριου.

 

«Οι αφρικανικές μέθοδοι του πλεξίματος κοτσίδας πάνε πίσω χιλιάδες χρόνια και η νιγηριανή κουλτούρα κόμης είναι μια πλούσια και χρονοβόρα διαδικασία που ξεκινά από την παιδική ηλικία» εξηγεί η φωτογράφος. «Οι μέθοδοι και οι παραλλαγές δέχονται επιρροές από τις κοινωνικο-πολιτιστικές συνθήκες, από ιστορικά γεγονότα και από την παγκοσμιοποίηση.

 

Οι κομμώσεις ποικίλουν από το να είναι απλά διακοσμητικές έως το να μεταφέρουν βαθύτερα, πιο συμβολικά μηνύματα, να αποκαλύπτουν το κοινωνικό στάτους, την ηλικία και τις φυλετικές και οικογενειακές παραδόσεις» συνεχίζει.

Ενώ οι φωτογραφίες του ‘Okhai Ojeikere ήταν μαυρόασπρες, η Ντάγκερ επιλέγει ζωηρόχρωμα φόντα για τις δικές της. Και δίνει σχεδόν σουρεαλιστικά ονόματα σε κάθε μία: Purple Kinky Calabar, Blue Coiling Penny Penny, Purple Irun Kiko, Yellow Tip Twist, Aqua Suku, Pink Didi with Cowry Shell, Blue Star Koroba…

 Σχετικά Άρθρα

Τα πιο πρωτότυπα σχέδια μανικιουρ που κυκλοφορούν!

Καλοκαίρι ήρθε και μαζί του έφτασε και η ώρα να πειραματιστείς με το μανικιούρ σου. Εμείς σου προτείνουμε τα πιο

Βάλε με τη σωστή σειρά τα καλλυντικά σου

Serum, primers, foundation, highlighter..και πολλά πολλά ακόμη μπουκαλάκια, ονομασίες και καλλυντικά.

Εξαφάνισε τα σπυράκια με αυτό το μαγικό φυσικό προϊόν!!

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα σπυράκια γι αυτό το λόγο πρέπει να φροντίζουμε συστηματικά την επιδερμίδα μας. Καμιά φορά όμως

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial