Αλτσχάιμερ: Δημιουργήθηκε το πρώτο φάρμακο που καθυστερεί την εξέλιξη του.

Αλτσχάιμερ: Δημιουργήθηκε το πρώτο φάρμακο που καθυστερεί την εξέλιξη του.

Την πρώτη θεραπεία που θα μπορούσε να επιβραδύνει τη νόσο του Αλτσχάιμερ, λέει ότι έχει δημιουργήσει μια αμερικανική φαρμακοβιομηχανία και δηλώνει πλέον έτοιμη να τη διαθέσει στην αγορά.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει οποιαδήποτε θεραπεία για το Αλτσχάιμερ, παρά μόνο φάρμακα τα οποία βοηθούν με τα συμπτώματα της ασθένειας.

Η Biogen αναφέρει ότι σύντομα θα ζητήσει ρυθμιστική έγκριση στις ΗΠΑ για το “πρωτοποριακό” φάρμακο που ονομάζεται aducanumab. Θα προβεί στα κατάλληλα βήματα στις αρχές του 2020.

«Είμαστε αισιόδοξοι με την προοπτική ότι θα προσφέρουμε στους ασθενείς την πρώτη θεραπεία που θα μειώνει την κλινική έκπτωση της λειτουργικότητας που προκαλεί το Αλτσχάιμερ» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μισέλ Βουνάτσος.

Οι διαδικασίες έγκρισης ενδέχεται να διαρκέσουν ένα ή δύο χρόνια. Εάν επιτύχει, η εταιρεία στοχεύει να προσφέρει αρχικά το φάρμακο σε ασθενείς που είχαν προηγουμένως ενταχθεί σε κλινικές μελέτες του φαρμάκου.

Η εταιρεία είχε διακόψει τις εργασίες για το φάρμακο τον Μάρτιο του 2019, μετά από απογοητευτικά αποτελέσματα της δοκιμής, αλλά η εταιρεία λέει ότι μια νέα ανάλυση ενός μεγαλύτερου συνόλου δεδομένων των ίδιων μελετών δείχνει ότι οι υψηλότερες δόσεις του aducanumab μπορούν να προσφέρουν σημαντικό όφελος σε ασθενείς με πρώιμο Αλτσχάιμερ, επιβραδύνοντας τα συμπτώματα της νόσου, διατηρώντας έτσι περισσότερο τη μνήμη τους και την ικανότητα τους για καθημερινές δραστηριότητες.

Η θεραπεία αυτή στοχεύει σε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται αμυλοειδές που σχηματίζει μη φυσιολογικές συγκεντρώσεις στον εγκέφαλο των ανθρώπων με Αλτσχάιμερ. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτές οι πλάκες είναι τοξικές για τα κύτταρα του εγκεφάλου και ότι η εκκαθάρισή τους θα αποτελούσε μια τεράστια πρόοδο στη θεραπεία της άνοιας, αν όχι και θεραπεία.Σχετικά Άρθρα

Η κλιματική αλλαγή απειλεί την παγκόσμια υγεία!

Από το άσθμα και τις αλλεργίες μέχρι τις αλλαγές στις μορφές των μολυσματικών ασθενειών, ένας είναι ο κρυφός ένοχος: η

Soria Moria, μια σάουνα βγαλμένη από νορβηγικό παραμύθι! (photos)

Όσοι κάνουν σάουνα τακτικά, έχουν μικρότερο κίνδυνο για διάφορες παθήσεις της καρδιάς και των πνευμόνων ή ακόμη και να κολλήσουν

Ποιο τυρί προσφέρει μακροζωία παρά τα πολλά λιπαρά του;

To τυρί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα με τους απανταχού λάτρεις να μελετούν μανιωδώς τις ποικιλίες του και

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial