Αναρόκρεμα!

Αναρόκρεμα!

Υλικά:

14 φύλλα μπακλαβά
1 κιλό αναρή (μυζήθρα/ανθότυρο) ανάλατη
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1 σφηνάκι ανθόνερο (όχι ροδόνερο)
1 κουταλάκι τσαγιού κανέλα
μέλι

Εκτέλεση:

Μαζεύουμε ελαφριά στο χέρι μας τα φύλλα μπακλαβά και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.

Τα ψήνουμε σε φούρνο αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Αν χρειαστεί τα γυρνάμε και από την άλλη.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Λιώνουμε πολύ καλά την αναρή.

Κτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη.

Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά (αναρή, κανέλα, ανθόνερο).

Αναμιγνύουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο πυρέξ ή άλλο σκεύος θρυμματίζουμε τα μισά φύλλα που ψήσαμε και τα απλώνουμε καλά.

Με ένα κουτάλι βάζουμε σιγά σιγά όλο το μείγμα αναρής (προσέχουμε να μη μετακινηθούν τα φύλλα της βάσης).

Σπάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από το μείγμα αναρής.

Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει (ξεσκέπαστη καλύτερα για να μείνουν τα φύλλα τραγανά).

Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα μέλι και καρύδια κατά βούληση.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Σούπα κάστανο!

Υλικά: 500 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα 1 κρεμμύδι 4 καρότα 3 κλωναράκια σέλερι 2κ. σούπας βούτυρο 1/2 φλιτζάνι γάλα

Χριστουγεννιάτικο ριζότο με κάστανα και σταφίδες!

Στο δείπνο των Χριστουγέννων δίπλα από την γαλοπούλα δεν θα μπορούσε να λείπει ένα συνοδευτικό ριζότο με κάστανα και σταφίδες

Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και ανανά!

Υλικά: 200γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο και στραγγισμένο τη σάρκα του ανανά, σε κυβάκια 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες 1

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial