Αντιμετωπίστε το πρόβλημα του ύπνου με όπλο… τα πόδια! (video)

Αντιμετωπίστε το πρόβλημα του ύπνου με όπλο… τα πόδια! (video)

Ένας καλός ύπνος στη διάρκεια της νύχτας αποτελεί σημαντικό κομμάτι ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ενώ σας βοηθά να αισθανθείτε ανανεωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε προκύψει την επόμενη μέρα, μιας και ύπνος και υγεία είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες.

Αν έχετε προβλήματα στον ύπνο, σίγουρα γνωρίζετε ήδη τα βασικά: πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση καφεΐνης μετά το μεσημέρι, να κλείνετε το smartphone ή το laptop τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο και να κρατάτε την κρεβατοκάμαρά σας σκοτεινή και δροσερή.
Ωστόσο, υπάρχει κάτι που πιθανόν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα. Ένα κόλπο που μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά έχει διαπιστωθεί ότι λειτουργεί. Την επόμενη φορά που θα είστε ξαπλωμένοι τη νύχτα, αλλά δεν θα σας έρχεται ύπνος, δοκιμάστε να βάλετε ένα ή και τα δύο πόδια έξω από τα σκεπάσματα.

Το κόλπο αυτό είναι πιο αποτελεσματικό όταν έχει κρύο και σκεπάζεστε με βαρύ πάπλωμα. Βοηθά να μειώσετε την εσωτερική σας θερμοκρασία, κάτι που δίνει σήμα στον εγκέφαλο ότι είναι ώρα για ύπνο.

Δείτε πώς η επιστημονική ομάδα του Science of Us οπτικοποίησε αυτήν τη διαδικασία στο παρακάτω βίντεο.Σχετικά Άρθρα

Σπλαχνικό λίπος: Πώς μπορούμε να το καταπολεμήσουμε;

Ο δυτικός τρόπος διατροφής που είναι συνηθισμένος στις μέρες μας είναι πλούσιος σε ζάχαρη και λιπαρά που οδηγούν σε αύξηση

Έρευνα Σοκ! Ακόμη και καρκίνο προκαλεί καθημερινή μας συνήθεια!

Μια τροφή η οποία βρίσκεται κάθε μέρα κυρίως στο πρωινό και στο μεσημεριανό μας τραπέζι 

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα τατουάζ!

Διαβάστε πολλές άγνωστες πτυχές για την επίδραση των τατουάζ στο ανθρώπινο σώμα

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial