Αντιμετωπίστε το πρόβλημα του ύπνου με όπλο… τα πόδια! (video)

Αντιμετωπίστε το πρόβλημα του ύπνου με όπλο… τα πόδια! (video)

Ένας καλός ύπνος στη διάρκεια της νύχτας αποτελεί σημαντικό κομμάτι ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ενώ σας βοηθά να αισθανθείτε ανανεωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε προκύψει την επόμενη μέρα, μιας και ύπνος και υγεία είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες.

Αν έχετε προβλήματα στον ύπνο, σίγουρα γνωρίζετε ήδη τα βασικά: πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση καφεΐνης μετά το μεσημέρι, να κλείνετε το smartphone ή το laptop τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο και να κρατάτε την κρεβατοκάμαρά σας σκοτεινή και δροσερή.
Ωστόσο, υπάρχει κάτι που πιθανόν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα. Ένα κόλπο που μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά έχει διαπιστωθεί ότι λειτουργεί. Την επόμενη φορά που θα είστε ξαπλωμένοι τη νύχτα, αλλά δεν θα σας έρχεται ύπνος, δοκιμάστε να βάλετε ένα ή και τα δύο πόδια έξω από τα σκεπάσματα.

Το κόλπο αυτό είναι πιο αποτελεσματικό όταν έχει κρύο και σκεπάζεστε με βαρύ πάπλωμα. Βοηθά να μειώσετε την εσωτερική σας θερμοκρασία, κάτι που δίνει σήμα στον εγκέφαλο ότι είναι ώρα για ύπνο.

Δείτε πώς η επιστημονική ομάδα του Science of Us οπτικοποίησε αυτήν τη διαδικασία στο παρακάτω βίντεο.Σχετικά Άρθρα

Να γιατί δεν πρέπει να βάζετε το laptop στα πόδια.

Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μέρα κοιτούν για ώρες την οθόνη του laptop τους είτε λόγω εργασίας, είτε λόγω social media και

Πώς να σταματήσετε τον λόξιγκα!

Ο λόξιγκας έρχεται εκεί που δεν τον περιμένεις και μπορεί και να σε κάνει να νιώσεις άβολα αν βρίσκεσαι σε

Μυστική συνταγή των αρχαίων Σπαρτιατών… Με αυτόν τον μαγικό τρόπο δυνάμωναν!

Η σωστή διατροφή είναι σημαντική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τη γενική υγεία μας και επομένως για την υγεία

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial