Απίστευτη ιστορία: Οι μετανάστες που έχασαν τη γάτα τους στην Ελλάδα και τους βρήκε στη Νορβηγία

Απίστευτη ιστορία: Οι μετανάστες που έχασαν τη γάτα τους στην Ελλάδα και τους βρήκε στη Νορβηγία

Μετά από τέσσερις μήνες συνεχούς αναζήτησης εκείνοι που φρόντιζαν τον Δία, τον λευκό γάτο… που έφθασε μαζί με πρόσφυγες τον Νοέμβριο του 2015 στη Λέσβο από την Τουρκία μέσα σε μια πλαστική βάρκα, κατάφεραν να εντοπίσουν την οικογένεια του στη Νορβηγία και να τους φέρουν κοντά και πάλι.
Οι αφίσες ήταν γραμμένες στα Αγγλικά, τα Αραβικά, τα Κουρδικά και τα Φαρσί.

Diasagelia
Η γυναίκα με τα πέντε παιδιά της τον αναζήτησε αλλά στάθηκε αδύνατον να τον βρει και έπρεπε να συνεχίσει το μακρύ ταξίδι. Επόμενος σταθμός τους ήταν η Αθήνα. Με βαριά καρδιά, συντετριμμένοι όλοι, άφησαν το ζώο πίσω και έφυγαν με το καράβι για τον Πειραιά. Αυτό το διαπίστωσαν δύο γυναίκες εθελόντριες που βοηθούν πρόσφυγες στη Λέσβο η Ashley Anderson και η Amy Shrodes καθώς είχαν βοηθήσει στον ανεπιτυχή εντοπισμό του ζώου.

DiasProsfygesMosouliLesvosArxikes-1
Ο Δίας – όπως τον ονόμασαν – τελικά εμφανίστηκε καταταλαιπωρημένος στον οικισμό της περιοχής λίγες μέρες μετά την αναχώρηση της οικογένειας του από τη Λέσβο και τότε ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας, αρχικά για την φροντίδα του. Τον τάισαν, τον πότισαν, τον κούρεψαν και τον πήγαν στον κτηνίατρο και στη συνέχεια άρχισαν να αναζητούν τους δικούς του με κάθε τρόπο και για όλα αυτά η Amy Shrodes και όσοι την βοήθησαν προσπάθησε πολύ.

Η Ομάδα Επανένωσης του Δία «The Reunite Dias (Kunkush) Team» – καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που τελικά νοιάστηκαν για να καλυφθούν τα έξοδα του ζώου όπως π.χ. το εισιτήριο για να ταξιδέψει στη Γερμανία – κατάφερε να διαδώσει την ιστορία του με κάθε μέσο.

DiasProsfygesMosouliLesvosArxikes-3-1024x683

Ο Δίας ο πρόσφυγας – γάτος από την Μοσούλη εξαιτίας της δύναμης του διαδικτύου έπαψε να είναι ένας ακόμα εξαθλιωμένος αδέσποτος στο νησί της Λέσβου. Η Amy Shrodes που νοιάστηκε πολύ γι’ αυτό το αποκαμωμένο πλάσμα το πήρε κοντά της. Τον φιλοξένησε στο δωμάτιο του ξενώνα «The Sun House» όπου διέμενε και εκεί αυτό το ζώο βρήκε αγάπη, ηρεμία, τροφή και χάδια. Την αγάπη του για τον Δία έδειξε μεταξύ άλλων και ο κύριος Ιγνάτιος ο ιδιοκτήτης του ξενώνα που όντας και ο ίδιος πρόσφυγας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ζώο που έμεινε πίσω.
Η Amy έφτιαξε σελίδα στο facebook την κοινότητα «Reunite Dias» και λογαριασμό στο twitter @DiasTheCat για να βοηθήσει το γάτο να βρει την οικογένεια του. Το χάσταγκ (η λέξη κλειδί για την αναζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) #reunitedias έλεγε αυτό που σημαίνει, ότι στόχος όλων ήταν η επανένωση του πρόσφυγα – γάτου με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.
Με τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τις αφίσες, η ιστορία του Δία κατάφερε να κινήσει το ενδιαφέρον της Emma που δέχτηκε να γίνει ανάδοχος, να τον φιλοξενήσει στο σπίτι της στο Βερολίνο και αν δεν εντοπιστούν οι δικοί του να τον υιοθετήσει. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν και το ταξίδι του Δία για την Γερμανία έγινε στις 4 Ιανουαρίου.

Ο Δίας από τη Λέσβο ταξίδεψε μαζί με την Amy Shrodes μέσω Αθήνας προς το Βερολίνο για να φιλοξενηθεί εκεί καθώς όλοι ήταν πεπεισμένοι ότι οι δικοί του βρίσκονται στην κεντρική Ευρώπη και θα μπορούσαν συνεχίζοντας την αναζήτηση κολλώντας αφίσες σε σταθμούς και σε σημεία έλευσης προσφύγων να βρουν αυτούς τους ανθρώπους και να σμίξουν ξανά όλοι. Και τελικά στις 12 Φεβρουαρίου αυτό που έμοιαζε απίθανο έγινε πραγματικότητα.
Τα φυλλάδια με την φάτσα του γάτου που ήταν μεταφρασμένα στα Αραβικά, στα Κουρδικά και στα Φαρσί, οι συνεχείς κοινοποιήσεις μέσω facebook, όλη αυτή η κινητοποίηση έπιασε τόπο. Ο Δίας την περασμένη Παρασκευή έμαθε που βρίσκεται η οικογένεια του και σήμερα τους είδε και άκουσε τους δικούς του μέσω Skype ενώ τις επόμενες μέρες θα οργανωθεί το ταξίδι της επανένωσης τους.

DiasProsfygesdiadiktio

Ο Δίας είδε διαδικτυακά την οικογένεια του!
Πρόκειται πραγματικά για μια απίθανη ιστορία με ένα υπέροχο τέλος που δίνει σε όλους μας κουράγιο. Αυτοί οι άνθρωποι – πρόσφυγες κατάφεραν να γλυτώσουν από αναρίθμητες κακουχίες, πήραν μαζί τους το ζώο τους για να το σώσουν από την δίνη του πολέμου, το έχασαν στη Λέσβο και τελικά πάλι το βρήκαν επειδή κάποιοι νοιάστηκαν πάρα πολύ.
Η ομάδα «The Reunite Dias (Kunkush) Team» κατάφερε κάτι που φαντάζει αδύνατο γιατί πίστεψε στην αλληλεγγύη μεταξύ ανθρώπων και ζώων.
Πηγή; zoοsos της Ελένης ΗλιοπούλουΣχετικά Άρθρα

Τίγρης κυνηγά μηχανή. Σώθηκαν από του χάρου τα δόντια… (video)

H τίγρης βγήκε μέσα από το δάσος και επιχείρησε να πιάσει από την ρόδα το μηχανάκι. Τυχεροί θα πρέπει να

Πώς να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να μην ανεβαίνει στο κρεβάτι σας!

Ο σκύλος ανεβαίνει στο κρεβάτι σου την ώρα που κοιμάσαι, σου γαβγίζει, σε σπρώχνει με τη μουσούδα του, σου λέει

Διαβήτης και ζώα: Μήπως μας δείχνουν τον δρόμο;

Ίσως σας φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό το να έχει σάκχαρο ο παππούς σας, αλλά εντελώς παράξενο το ότι τα αγαπημένα σας

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial