Αρώματα και γεύσεις Αρχαίας Ελλάδας! Κοτόπουλο με Μέλι και Θυμάρι

Αρώματα και γεύσεις Αρχαίας Ελλάδας! Κοτόπουλο με Μέλι και Θυμάρι

Συνταγή εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική κουζίνα της κλασσικής περιόδου και τους Δειπνοσοφιστές.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
4 στήθη κοτόπουλο
4 κ. σούπας μέλι
60 ml. ελαιόλαδο
5-6 κλωνάρια θυμάρι
4 σκελ. σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο ξύδι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Σε μία λεκάνη (τόσο μεγάλη ώστε να χωράει το κοτόπουλο), βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθεί με τη μαρινάδα όσο το δυνατόν καλύτερα. Το κλείνουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες (καλύτερα όλο το βράδυ).

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ανάλογο ταψί και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα-μαρινάδα.

Ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα, στους 180ο C.

Σερβίρουμε ζεστό με σαλάτα ή ρύζι ή noodles.

Καλή σας όρεξη…
Το μέλι ήταν ευρέως διαδεδομένο στην αρχαία ελληνική μαγειρική. Η τάση κατά την εποχή αυτή ήταν τα γλυκά και γλυκόξινα φαγητά. Όσον αφορά το θυμάρι, πίστευαν πως ένα από τα καλύτερα φυτρώνει στον Υμηττό.

Πηγή: thefoodproject.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρχαιοελληνική σαλάτα με πλιγούρι – Εμπνευσμένη από τους Δειπνοσοφιστές…

Αρχαιοελληνική  σαλάτα με πλιγούρι –  Εμπνευσμένη από τους Δειπνοσοφιστές…

 



Σχετικά Άρθρα

Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα και κάστανα!

Υλικά: για το παντεσπάνι: 80 γρ. αλεύρι 80 γρ. ζάχαρη άχνη 3 μεγάλα αβγά 2 βανίλιες για την κρέμα βουτύρου-

Κεμπάπ μανιταριών με θυμάρι και σκόρδο!

Υλικά: 500 γραμμάρια μανιτάρια 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 8 κλαδιά φρέσκο θυμάρι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη Αλατοπίπερο Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε

Μαρμελάδα φράουλα!

Υλικά: 1 κιλό φράουλες (ώριμες αλλά όχι παραγινωμένες) 730 γρ. ζάχαρη 1 φλ. τσαγιού νερό Χυμό από 1 λεμόνι Εκτέλεση:

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial