Αυτά είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι σας!

Αυτά είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι σας!

Όσο εμμονικός και να είναι κάποιος με την καθαριότητα, σίγουρα θα έχεις συνειδητοποιήσει πως ο εχθρός, δεν είναι πάντα τόσο… προβλέψιμος.

Τι εννοούμε; Πως όσο και να καθαρίζει κανείς το σπίτι του και όσα λίτρα χλωρίνης και αντιβακτηριδιακών σαπουνιών και σπρέι να χρησιμοποιεί, ορισμένα μικρόβια παραμένουν σταθερά στη θέση τους και πολλαπλασιάζονται με μία μόνο δική μας κίνηση.

Τα σημεία που οι νοικοκυρές επιμένουν να απολυμαίνουν συνεχώς δεν είναι άλλα από τα είδη υγιεινής.

Υπάρχουν τα προφανή σημεία ή αντικείμενα του σπιτιού, που όλοι ξέρουμε ότι είναι βρώμικα και φροντίζουμε να τα καθαρίζουμε τακτικά. Όπως για παράδειγμα, η λεκάνη της τουαλέτας ή ο πάγκος της κουζίνας.

Κι, όμως, μέσα στο σπίτι υπάρχουν σημεία, ακόμη και αντικείμενα που τα χρησιμοποιούμε καθημερινά και είναι περισσότερο βρώμικα από τα προφανή. Μάλιστα, στην επιφάνειά τους «φιλοξενούν» ακόμη και εκατομμύρια βακτήρια, που τα καθιστούν επικίνδυνα για την υγεία μας.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Οι πετσέτες της κουζίνας
Θεωρούνται το πιο βρώμικο αντικείμενο του σπιτιού, αφού βάσει ερευνών, «φιλοξενούν» κατά προσέγγιση γύρω στα 10 εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα, δηλαδή 200 χιλιάδες περισσότερα απ’ όσα βρίσκονται στο κάθισμα της τουαλέτας.

Η επιφάνεια κοπής
Από τα πιο βρώμικα αντικείμενα είναι και η επιφάνεια που κόβουμε το ωμό κρέας και τα λαχανικά. Σύμφωνα με τις έρευνες, «φιλοξενεί» 200 φορές περισσότερα μικρόβια από το κάθισμα της τουαλέτας. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η επιφάνεια κοπής είναι πηγή μόλυνσης, λόγω της επαφής της με το ωμό κρέας, που ως γνωστόν αποτελεί πηγή βακτηρίων.

Το τηλεκοντρόλ
Επίσης, από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού, τα οποία θα πρέπει συχνά να απολυμαίνουμε, ειδικά αν στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά, που συνήθως το βάζουν στο στόμα τους. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Virginia, το τηλεκοντρόλ είναι η τέλεια εστία για ανάπτυξη μικροβίων και άλλων μικροοργανισμών, επειδή το χρησιμοποιούμε συχνά και κυρίως, το πιάνουν πολλά χέρια.

Το πληκτρολόγιο
Επειδή, συνηθίζουμε να τρώμε πάνω από τον υπολογιστή καθώς δουλεύουμε, τα ψίχουλα που πέφτουν στο πληκτρολόγιο, δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροβίων.

Το τηλέφωνο
Είτε πρόκειται για σταθερό τηλέφωνο είτε για κινητό, είναι το ίδιο βρώμικα και πηγές μόλυνσης, ακόμη και ιώσεων, λόγω της επαφής με το πρόσωπο, τη μύτη ή τα μάτια. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική έρευνα, τα κινητά φιλοξενούν πολλά βακτήρια, αφού λειτουργούν ως «παγίδες» για τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα.

Η οδοντόβουρτσα
Ενδεχομένως, να μη σας πηγαίνει το μυαλό, αλλά η οδοντόβουρτσα μπορεί να γίνει εστία μικροβίων και άρα επικίνδυνη για την υγεία. Για να την προστατέψετε, θα πρέπει να την έχετε κλειστή με καπάκι και μακριά από τη λεκάνη της τουαλέτας, επειδή κάθε φορά που πατάμε το καζανάκι, εκτινάζονται μικροοργανισμοί και μικρόβια. Κι αν η οδοντόβουρτσα βρίσκεται κοντά σε αυτό, μπορούν εύκολα να κολλήσουν πάνω της.

Οι πετσέτες του μπάνιου
Και οι πετσέτες μπάνιου είναι η τέλεια εστία για να αναπτυχθούν μικρόβια. Οι υγρές πετσέτες που μένουν στο θερμό περιβάλλον του μπάνιου αποτελούν μέρος ανάπτυξης των μικροβίων, ενώ όταν σκουπιζόμαστε μεταφέρουμε νεκρά κύτταρα πάνω σε αυτές, που χρησιμεύουν στα βακτήρια ως… τροφή. Γι’ αυτό, θα πρέπει να αλλάζετε τις πετσέτες πολύ συχνά, να τις πλένετε σε μεγάλους βαθμούς και τις μεγάλες του μπάνιου, μετά από κάθε χρήση να τις απλώνετε έξω να στεγνώσουν.

Οι χειμωνιάτικες κυρίως παντόφλες
Ειδικά εκείνες οι θυμίζουν λούτρινο και τις οποίες δεν αποχωρίζεστε κάθε χειμώνα. Ο λόγος που το αντικείμενο αυτό είναι τόσο βρώμικο, οφείλεται τόσο στο γεγονός πως καθαρίζεται μία φορά τη σεζόν (και πολύ σας λέμε), εξακολουθώντας να μεταφέρει και να διασπείρει τα μικρόβια του σπιτιού ακόμα και μετά το σφουγγάρισμα, όσο και το ότι είναι συνήθως γεμάτο… ακάρεα, στα οποία ουδέποτε θα πήγαινε το μυαλό μας.Σχετικά Άρθρα

Το Παγωμένο Ξενοδοχείο Του Game Of Thrones! (photos+video)

Αν λατρεύετε το χιόνι και την τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones» τότε σίγουρα αυτός θα πρέπει να είναι ο επόμενος

Έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσεις το δωμάτιο σου με φωτογραφίες

Τρόποι για να κρεμάσετε όλες τις φωτογραφίες σας στο σπίτι σας!!!

Το υπέροχο σπίτι του Sylvester Stallone που μας άφησε άφωνους! (photos+video)

Για μια ακόμη φορά ο κινηματογραφικός Rocky προσπαθεί να πουλήσει το σπίτι του με την τιμή να ξεκινά από τα…

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial