Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για να μάθει το παιδί να κολυμπάει!

Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για να μάθει το παιδί να κολυμπάει!

Έρευνες έχουν δείξει πως αν μέχρι την ηλικία των 9 τα παιδιά δεν γνωρίζουν κολύμπι, είναι πιθανό να μην μάθουν ποτέ, καθώς θα φοβούνται και θα αγχώνονται κάθε φορά που μπαίνουν στη θάλασσα.

Ξέρετε ποια είναι η κύρια αιτία θανάτου στα παιδιά ηλικίας 1-4 ετών;

Ο πνιγμός στο νερό. Γι’ αυτό η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία εξέδωσε νέες συστάσεις που υπογραμμίζουν τη σημασία της ασφάλειας των παιδιών στο νερό και της πρόληψης του πνιγμού ενώ παράλληλα έχει εκδώσει ενημερωμένες συμβουλές και προτάσεις για τους γονείς: τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν να κολυμπούν πριν καν περπατήσουν.

Ο πνιγμός είναι η μοναδική αιτία θανάτου στα παιδιά που δεν έχει σχέση με τραυματισμό. Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους συμβαίνουν όταν τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε νερό ή βρίσκονται σε μέρη στα οποία δεν θα έπρεπε να είναι, αλλά η φυσική περιέργειά τους, υπερτερεί. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να εφαρμόσουμε άλλες στρατηγικές, όπως η περίφραξη πισινών και άλλα.

Όταν ένα παιδί σε όποια ηλικία κι αν είναι, κολυμπάει με μπρατσάκια ή σωσίβιο σημαίνει ότι δεν μπορεί να κολυμπήσει μόνο του γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να μαθαίνουν τα παιδιά να κολυμπούν από την ηλικία του ενός έτους αν είναι δυνατόν.

Ανάμεσα στις συμβουλές που εξέδωσε η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία για την πρόληψη του πνιγμού είναι:

Οι γονείς δεν πρέπει ποτέ να αφήνουν τα παιδιά μόνα τους ή υπό την εποπτεία τρίτων ενώ βρίσκονται κοντά σε μπανιέρες, πισίνες ή άλλους χώρους με νερό.

Οι ενήλικες πρέπει να αδειάζουν το νερό από κάδους, κουβάδες και άλλα αντικείμενα μετά τη χρήση διότι ακόμα και μία μικρή ποσότητα νερού μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη για ένα μικρό παιδί.

Μην αφήνετε ποτέ τα μικρά παιδιά μόνα τους στο μπάνιο.

Ακόμα και αν το παιδί είναι μεγαλύτερο και γνωρίζει καλό κολύμπι ο επιβλέπων ενήλικας πρέπει να το προσέχει, να είναι παρατηρητικός και να μην αποσπάται από άλλες δραστηριότητες.Σχετικά Άρθρα

Έρευνα: Η παράλειψη του πρωινού επηρεάζει τους βαθμούς των μαθητών στο λύκειο!

Η κακή διατροφή συνδέεται με χειρότερες επιδόσεις στο σχολείο. Οι μαθητές που έτρωγαν πρωινό σπάνια, τις σχολικές μέρες, είχαν χαμηλότερους

Η πρώτη live γέννα στο YouTube κατεγράφη στην ιστορία! (video)

Ένα πρωτοφανές για τα… διαδικτυακά χρονικά βίντεο παρακολούθησαν, σε ζωντανή μάλιστα μετάδοση, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο. Το

Έτσι θα βοηθήσετε το παιδί σας να αποχωριστεί το “μεταβατικό” του αντικείμενο!

Περισσότερο από το 60% των παιδιών ξεχωρίζουν κάποιο αντικείμενο και δένονται μαζί του σε απίστευτο βαθμό. Τα συγκεκριμένα αυτά αντικείμενα

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial