Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για να μάθει το παιδί να κολυμπάει!

Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για να μάθει το παιδί να κολυμπάει!

Έρευνες έχουν δείξει πως αν μέχρι την ηλικία των 9 τα παιδιά δεν γνωρίζουν κολύμπι, είναι πιθανό να μην μάθουν ποτέ, καθώς θα φοβούνται και θα αγχώνονται κάθε φορά που μπαίνουν στη θάλασσα.

Ξέρετε ποια είναι η κύρια αιτία θανάτου στα παιδιά ηλικίας 1-4 ετών;

Ο πνιγμός στο νερό. Γι’ αυτό η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία εξέδωσε νέες συστάσεις που υπογραμμίζουν τη σημασία της ασφάλειας των παιδιών στο νερό και της πρόληψης του πνιγμού ενώ παράλληλα έχει εκδώσει ενημερωμένες συμβουλές και προτάσεις για τους γονείς: τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν να κολυμπούν πριν καν περπατήσουν.

Ο πνιγμός είναι η μοναδική αιτία θανάτου στα παιδιά που δεν έχει σχέση με τραυματισμό. Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους συμβαίνουν όταν τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε νερό ή βρίσκονται σε μέρη στα οποία δεν θα έπρεπε να είναι, αλλά η φυσική περιέργειά τους, υπερτερεί. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να εφαρμόσουμε άλλες στρατηγικές, όπως η περίφραξη πισινών και άλλα.

Όταν ένα παιδί σε όποια ηλικία κι αν είναι, κολυμπάει με μπρατσάκια ή σωσίβιο σημαίνει ότι δεν μπορεί να κολυμπήσει μόνο του γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να μαθαίνουν τα παιδιά να κολυμπούν από την ηλικία του ενός έτους αν είναι δυνατόν.

Ανάμεσα στις συμβουλές που εξέδωσε η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία για την πρόληψη του πνιγμού είναι:

Οι γονείς δεν πρέπει ποτέ να αφήνουν τα παιδιά μόνα τους ή υπό την εποπτεία τρίτων ενώ βρίσκονται κοντά σε μπανιέρες, πισίνες ή άλλους χώρους με νερό.

Οι ενήλικες πρέπει να αδειάζουν το νερό από κάδους, κουβάδες και άλλα αντικείμενα μετά τη χρήση διότι ακόμα και μία μικρή ποσότητα νερού μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη για ένα μικρό παιδί.

Μην αφήνετε ποτέ τα μικρά παιδιά μόνα τους στο μπάνιο.

Ακόμα και αν το παιδί είναι μεγαλύτερο και γνωρίζει καλό κολύμπι ο επιβλέπων ενήλικας πρέπει να το προσέχει, να είναι παρατηρητικός και να μην αποσπάται από άλλες δραστηριότητες.Σχετικά Άρθρα

Δύο ώρες στην οθόνη «καίει» τον εγκέφαλο των παιδιών μας λένε οι επιστήμονες..! Μήπως πρέπει να το δούμε σοβαρά;

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα πιτσιρίκια που κάθονται με τις ώρες μπροστά από τις οθόνες, είτε τηλεοράσεων, είτε υπολογιστών

Πόσα αυγά την εβδομάδα επιτρέπεται να τρώει ένα παιδί;

Το αυγό είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, ειδικά για τα παιδιά που έχουν αναιμία. Ο σίδηρος βελτιώνει την πνευματική απόδοση

Παιδιά: Η υπερκατανάλωση junk food συνδέεται με καθυστερημένη ανάπτυξη!

Το ένα τέταρτο των θερμίδων που προσλαμβάνουν τα παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών στο Νεπάλ προέρχεται από junk food,

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial