Cheesecake με μαστίχα!

Cheesecake με μαστίχα!

Υλικά:

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

Για την κρέμα

600 γρ. ξινοτύρι νιώτικο ή άλλο κατσικίσιο τυρί (τύπου chèvre) ή τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia), όχι ανθότυρο
70 γρ. ζάχαρη άχνη
5 σταγόνες μαστιχέλαιο
15 γρ. χυμός λεμονιού
200 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά

Για την επικάλυψη

500 γρ. μαρμελάδα δαμάσκηνο ή κάποια άλλη κόκκινη
20 γρ. λικέρ μαστίχα

Εκτέλεση:

Βάση

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να βραχούν καλά τα μπισκότα και να δημιουργηθεί μια ζύμη που να μοιάζει με νωπή άμμο.

Απλώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ., ώστε να γίνει μια ενιαία βάση η οποία να καλύπτει και τα τοιχώματα του σκεύους. Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Κρέμα

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, το τυρί με την άχνη, το μαστιχέλαιο και το λεμόνι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν το παρακάνουμε με το ανακάτεμα γιατί θα κόψει η κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για περίπου 2 ώρες.

Επικάλυψη

Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το μαστιχόνερο ή το λικέρ μαστίχας και απλώνουμε το μείγμα πάνω από την κρέμα. Σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
Cheesecake με μαστίχα

Σχετικά Άρθρα

Γλυκιά απόλαυση: Γεμιστά σοκολατάκια με δαμάσκηνα

Η υγειινή λύση για γλυκό με 5 μόνο υλικά!

Κασουλέ: Φτιάξε φασολάδα α λα γαλλικά

Και οι Γάλλοι φτιάχνουν τη φασολάδα αλλά με το δικό τους μοναδικό τρόπο προσθέτοντας χοιρινό και ψήνοντας την στο φούρνο

Τα καλύτερα καραμελωμένα ποπ κορν!

Μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας για νοστιμότερες προβολές κατ’ οίκον!! ΥΛΙΚΑ: 3 κουταλιές της σούπας λάδι ηλιέλαιο 150-200 γρ.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial