Cheesecake μπακλαβά!

Cheesecake μπακλαβά!

Υλικά:

60 γραμμ. ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα
55 γραμμ. καβουρδισμένα φουντούκια
40 γραμμ. καρυδόψιχα
Μισό κουταλάκι κανέλα
2 συσκευασίες των 250 γραμμ. τυρί κρέμα
300 γραμμ. ξινή κρέμα
155 γραμμ. ζάχαρη
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
10 φύλλα κρούστας
110 γραμμ. βούτυρο

Για το σιρόπι
100 γραμμ. ζάχαρη
160 ml νερό
125 ml μέλι
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά του σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι, το αφήνουμε για 15 λεπτά στη φωτιά χωρίς να το ανακατεύουμε για να πυκνώσει ελαφρά. Βγάζουμε το ξυλάκι της κανέλας και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Αφαιρούμε τη βάση από ένα κουμπωτό ταψί για cheesecake και την αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
Την καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε αρκετό να περισσεύει.
Κουμπώνουμε τη βάση στο στεφάνι με το χαρτί να είναι από μέσα.
Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια στο μούλτι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με τα καρύδια και την κανέλα.
Προσθέτουμε 60 ml από το σιρόπι στο μίγμα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το τυρί κρέμα, την ξινή κρέμα και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Ρίχνουμε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε ελαφρά να ανακατευτούν.
Απλώνουμε το φύλλο σε μια καθαρή επιφάνεια και το σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα κουζίνας για να μην ξεραθεί.
Δουλεύουμε ένα ένα τα φύλλα αλείφοντας τα με βούτυρο. Διπλώνουμε στη μέση κάθε φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας όσο περισσεύει να καλύπτει το στεφάνι του ταψιού.
Όταν τοποθετήσουμε όλα τα φύλλα ρίχνουμε πάνω το μισό μίγμα με το τυρί, μία στρώση ξηρούς καρπούς, το υπόλοιπο τυρί και τελευταίους τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει το τυρί. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την πόρτα του μισάνοιχτη μέχρι να κρυώσει τελείως.
Βάζουμε τότε το cheesecake στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.
Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με το σιρόπι.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Cheesecake brownies!

Υλικά: Για τη βάση brownies: 85g αλατισμένο βούτυρο ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ημι-γλυκη σοκολάτα (50g) ¾ φλιτζάνι σκούρο καφέ ζάχαρη (150g)

Γευστικές μπουκίτσες σοκολάτας!

Υλικά: 120 γρ. βούτυρο ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη 10 ml ρούμι Για την επικάλυψη 4

Σορμπέ ροδάκινο διαίτης με χαμηλά λιπαρά και stevia

Η δίαιτα μπορεί να είναι πιο… γλυκιά 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial