Cheesecake σοκολάτα με τυρί κρέμα!

Cheesecake σοκολάτα με τυρί κρέμα!

Υλικά:

4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
200 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
¼ φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
450 γραμμάρια τυρί κρέμα μαλακό
120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
160 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τεμαχισμένη
160 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
½ ποτήρι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά για σαντιγί
σοκολάτα κουβερτούρα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη σκόνη κακάο και το βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πιέζετε στον πάτο ενός ταψιού το μείγμα μπισκότων για να κάνετε την βάση.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήστε την να κρυώσει λίγο. Με το μίξερ σας σε αργή ταχύτητα, προσθέστε τη σοκολάτα στο μίγμα από το τυρί κρέμα ενώ ανακατεύετε αργά.
Σε άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Στην συνέχεια ανακατέψτε το απαλά με το σοκολατένιο μείγμα. Βάζετε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και στη συνέχεια στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Σερβίρετε με τριμμένη από πάνω την κουβερτούρα.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Κέικ καρύδας με ροζ γλάσο!

Υλικά: 3/4 φλιτζανιού (1 1/2 μπάρα) ανάλατο βούτυρο, συν περισσότερο για το ταψί 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις

Ριγκατόνι με σάλτσα τόνου!

Υλικά: 400 γρ. ζυμαρικό Ριγκατόνι 2 κονσέρβες (των 160 γρ. η μια) τόνο κατά προτίμηση σε λάδι, στραγγισμένο 1 ξερό

Cheesecake με κανταΐφι και κουλί φράουλας!

Υλικά: 200 γρ. φύλλο κανταΐφι 150 γρ. βούτυρο (λιωμένο) 450 γρ. φυτική κρέμα 300 γρ. τυρί κρέμα 100 γρ. άχνη

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial