Chiffon cake!

Chiffon cake!

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι

1 ½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.σ. baking powder

1 κ.γ. αλάτι

7 κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου

½ κούπα φυτικό λάδι

¾ της κούπας κρύο νερό

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

7 ασπράδια αυγών

½ κ.γ. κρέμα ταρτάρ

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τους κρόκους, το λάδι, το νερό και τη βανίλια και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κρέμα ταρτάρ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε το πρώτο μείγμα μέχρι να γίνει λείο.

Ρίχνουμε το ¼ των ασπραδιών στο άλλο μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 55-60 λεπτά. Η επιφάνεια πρέπει να πάρει ένα χρυσό-καφέ χρώμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
Chiffon cake

Σχετικά Άρθρα

Γλυκοπατάτες με γέμιση από κιμά!

Υλικά: 6 γλυκοπατάτες 3 κουταλιές λάδι 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1/2 ποτηράκι

Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή!

Υλικά: Για την αμυγδαλόπιτα 3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη 8 αβγά χωρισμένα κρόκους με ασπράδια 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 3 φρυγανιές

Λεμονόπιτα!

Υλικά: Για την τάρτα 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2/3 φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο 1 κ.γ. αλάτι 6 κουταλιές

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial