Χριστουγεννιάτικες δίπλες!

Χριστουγεννιάτικες δίπλες!

Χριστουγεννιάτικες  λαχταριστές δίπλες!

Υλικά:
6 αυγά
Ξύσμα πορτοκαλιού, πολύ λεπτό, λιωμένο
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 φλ. μέλι
1 και μισή κούπα νερό
2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κανέλα

Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Χτυπήστε ελαφρά τ’ αυγά σ’ ένα μπολ. Ρίξτε το ξύσμα και όσο αλεύρι χρειαστεί ζυμώνοντας, ώσπου να επιτύχετε μια ζύμη πολύ σφιχτή.
Χωρίστε τη ζύμη σε 8 μέρη και πλάστε 8 μπαλάκια.
Σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τα να σταθούν 1 ώρα.

Ανοίξτε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε φύλλο, όσο πιο λεπτό μπορείτε.

Αλευρώνετε την επιφάνεια συχνά, για να μην κολλάει η ζύμη.

Χρησιμοποιήστε καλύτερα νισεστέ αντί για αλεύρι.
Έτσι, τα φύλλα ανοίγουν πιο εύκολα.

Κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες με 3 εκ. πλάτος και 25-30 εκ. μήκος.

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, βάλτε μπόλικο λάδι. Βάλτε το επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Περάστε τη μία άκρη κάθε λωρίδας ανάμεσα στα δόντια ενός πιρουνιού και στερεώστε την τυλίγοντας τη λίγο γύρω από το πιρούνι.

Με το άλλο σας χέρι, κρατήστε την άλλη άκρη της λωρίδας. Βουτήξτε το πιρούνι μαζί με τη ζύμη μέσα στο καυτό λάδι και περιστρέφοντας το, τυλίξτε την υπόλοιπη λωρίδα λίγη λίγη, καθώς θα ψήνεται, γύρω από το πιρούνι.

Τηγανίστε τις δίπλες, ώσπου να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Μόλις τις βγάλετε, ακουμπήστε τις σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει το λάδι τους.

Βάλτε σε βαθουλή κατσαρολίτσα το μέλι με το νερό να βράσουν. Αφαιρέστε τον αφρό και ρίξτε μέσα τις δίπλες λίγες-λίγες, αφήνοντάς τις να βράσουν μερικά λεπτά.

Όταν τις βγάλετε από το μέλι, πασπαλίστε τις με τα καρύδια και την κανέλα, που έχετε ανακατέψει προηγουμένως.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Ρολάκια παρμεζάνας με θυμάρι!

Πεντανόστιμα ρολάκια με παρμεζάνα και θυμάρι! Υλικά: 30 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου σε λιγότερο από 10 λεπτά

Ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα που γίνεται πανεύκολα και μας φέρνει στη μνήμη γεύση από τα παιδικά μας χρόνια.

Μπακλαβάς!

Υλικά: Για τον μπακλαβά 30 φύλλα κρούστας 500 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα (ή ανάμεικτα καρύδια και φιστίκια) 2 κ.γλ. κανέλα, τριμμένη

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial