Χριστουγεννιάτικος κορμός!

Χριστουγεννιάτικος κορμός!

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι

1 κούπα κακάο σε σκόνη

½ κ.γ. baking powder

4 αυγά

2 κούπες ζάχαρη

3 κ.σ. sour cream

500 γρ. λιωμένο βούτυρο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Λίγο αλάτι

1 κούπα + 300 ml κρέμα γάλακτος

250 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C για 10 λεπτά. Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα για κέικ και το βάζουμε στον φούρνο.

Χτυπάμε το αλεύρι, το κακάο, το baking power και λίγο αλάτι σε ένα μπολ.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε την sour cream, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα ασπράδια και χτυπάμε. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Μόλις το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε να κρυώσει και αρχίζουμε να ρολάρουμε.

Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, μια πρέζα αλάτι και 3 κ.σ. ζάχαρη μαζί και απλώνουμε πάνω στο κέικ.

Ρολάρουμε το κέικ ξανά, το καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε 250 γρ. λιωμένη σοκολάτα και 1 κούπα κρέμα γάλακτος μέχρι να συνδυαστούν και να γίνουν γκανάς. Καλύπτουμε το κέικ με τη γκανάς για να μοιάζει με κορμό.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Σπιτικό παγωτό με μόνο 3 υλικά!

Υλικά: 1 φλ. πλήρης κρέμα γάλακτος 1,5 φλ. ζάχαρη Μισό κουταλάκι αγνή βανίλια Λίγο αλατάκι Εκτέλεση: Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος,

Τυροπιτάκια κουρού!

Υλικά: Για τη ζύμη: 1 φλιτζάνι γάλα (180ml) 1 φλιτζάνι λάδι (140ml) 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Για τη

Πανακότα με κεράσια!

Υλικά: 70 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό προς ζεστό 150 γρ. φρουί ζελέ κεράσι 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 1

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial