Διατροφή κατά της ακμής

Διατροφή κατά της ακμής

Τι να τρως και τι να μην τρως αν έχεις σπυράκια.

Η Judith Wurtman, ερευνήτρια στο ΜΙΤ και συγγραφέας του Μanaging your Mind and Mood Through Food, έχει εξερευνήσει τη σύνδεση μεταξύ τροφής και νου. Βρήκε πως το άμυλο και η ζάχαρη διεγείρουν τη σεροτονίνη στο σώμα. Τα δημητριακά, το ψωμί, τα φρούτα, η πατάτα, το καλαμπόκι  και τα ζυμαρικά αυξάνουν την παραγωγή σεροτονίνης και επιτρέπουν σε κάποιον να είναι πιο χαλαρός και πιο ευτυχισμένος.  Ανακάλυψε, επίσης, πως οι άνθρωποι που κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπως ζάχαρη, λευκό ψωμί και επεξεργασμένα δημητριακά, έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης. Πολλές έρευνες σήμερα ασχολούνται αποκλειστικά με τη θεραπευτική διατροφή.

Διατροφή κατά της ακμής

Οι περισσότεροι άνθρωποι που παρουσιάζουν ακμή έχουν γενετική προδιάθεση ή είναι πιο επιρρεπείς σε μια έξαρση, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες. Το έναυσμα είναι συνήθως διατροφικό – ζάχαρη ή γαλακτοκομικά ή και τα δύο. Τα σπυράκια οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε βακτήρια τα οποία αγαπούν τη ζάχαρη.

▶ Μείωσε τη ζάχαρη στη διατροφή σου και τα σπυράκια θα εξαφανιστούν.

▶ Πέρα από τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά είναι ο πιο πιθανός διατροφικός ένοχος. Εάν η αιτία είναι τα γαλακτοκομικά ίσως ευθύνεται μια ευαισθησία στην καζεΐνη, την πρωτεΐνη του γάλακτος, και όχι η λακτόζη. Ο καλύτερος τρόπος για να το καταλάβεις είναι να αποφύγεις για 1 μήνα όλα τα τρόφιμα αυτής της κατηγορίας. Εάν δε δεις βελτίωση, βάλε ξανά τα γαλακτοκομικά στη διατροφή σου.

 


Tags Άρθρου:
ΑΚΜΗΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σχετικά Άρθρα

Ακολούθησε αυτούς τους κανόνες και θα έχεις λαμπερή επιδερμίδα!

Για να έχεις λαμπερή επιδερμίδα χωρίς πρηξίματα, μαύρους κύκλους και σπυράκια, δώσε προσοχή στους παρακάτω κανόνες και πες αντίο στο κουρασμένο

Εξαφάνισε ρυτίδες και πανάδες φυσικά και ανέξοδα

Μας ταλαιπωρούν, μας αγχώνουν, μας ωθούν στην αγορά και χρήση πανάκριβων προϊόντων ομορφιάς.

Δημιούργησε το δικό σου ανοιξιάτικο top knot!

Αυτή τη σεζόν οι celebrities λατρεύουν τους ψηλούς κότσους τους οποίους κάνουν μόδα.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial