Δώστε νέα πνοή στο σαλόνι σας το φθινόπωρο με απλά βήματα και ανέξοδα!

Δώστε νέα πνοή στο σαλόνι σας το φθινόπωρο με απλά βήματα και ανέξοδα!

Κάθε φθινόπωρο το σπίτι μας γίνεται ξανά το ιδανικό «καταφύγιο» για να χαλαρώσουμε και να περάσουμε ξέγνοιαστες στιγμές με τους φίλους μας. Σηματοδοτεί μία εποχή ανανέωσης γι αυτό και είναι μία καλή στιγμή να ανανεώσεις το σαλόνι, έναν από τους βασικούς χώρους του σπιτιού.

Έτσι, αν θέλετε να αλλάξετε διακόσμηση σε κάποιο από τα δωμάτια του σπιτιού σας ενόψει φθινοπώρου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διερευνήσετε τις ιδιότητες των αντικειμένων (αξεσουάρ και επίπλων) που ήδη έχετε στο σπίτι.

Κάποια από αυτά, δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα παραπάνω από αυτό που ήδη προσφέρουν: κάποια άλλα, αν αλλάξουν θέση και τρόπο χρήσης, μπορούν να μοιάζουν σαν καινούρια.

Με μικρές αλλαγές, θα εισβάλλει φθινοπωρινός αέρας ανανέωσης στο σαλόνι, με ιδέες που μπορεί να μην είχατε καν φανταστεί!

1: Ξεκίνα με την καθαριότητα
Τίποτα δεν ανανεώνει καλύτερα ένα σαλόνι από το να καθαρίσεις την σκόνη και την ακαταστασία που υπάρχει σε αυτό. Προτού ξεκινήσεις τις αλλαγές αφιέρωσε λίγο χρόνο και καθάρισε όλες τις επιφάνειες. Στη συνέχεια μπορείς να απομακρύνεις κάθε περιττό αντικείμενο που πιάνει μεγάλο χώρο.

2: Άλλαξε τη θέση των επίπλων
Μετακινώντας τα έπιπλα σε διαφορετική θέση δημιουργείς μία αίσθηση ανανέωσης με τον πιο απλό και γρήγορο τρόπο.

3: Αντάλλαξε διακοσμητικά με μια φίλη σου
Αν με την καλύτερή σου φίλη ανταλλάσσετε συχνά ρούχα τότε μπορείτε να κάνετε κάτι παρόμοιο με τα διακοσμητικά. Αντί να επενδύσεις ξανά σε νέα μικροαντικείμενα όπως μαξιλάρια, βάζα ή φωτιστικά ζήτησε από τους φίλους σου να τα ανταλλάξετε προσωρινά. Η ανανέωση γίνεται με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

4: Μετακίνησε τα διακοσμητικά από δωμάτιο σε δωμάτιο
Για παράδειγμα, τους πίνακες που είχες πάνω από το κρεβάτι σου μπορείς τώρα να τους τοποθετήσεις σε έναν τοίχο στο σαλόνι ή μερικά από τα φυτά που είχες στο μπάνιο να τα βάλεις δίπλα από την πολυθρόνα. Είναι μία λύση που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε κάθε δωμάτιο και έτσι όλα τα αντικείμενα μπορούν να δείχνουν ξανά και ξανά σαν καινούρια.

5: Συγκέντρωσε φθινοπωρινά διακοσμητικά κατευθείαν από τη φύση
Δημιούργησε συνθέσεις με φθινοπωρινά φύλλα, κλαδιά ή κουκουνάρια μέσα σε βάζα τα οποία μπορείς να τοποθετήσεις στα ράφια της βιβλιοθήκης σου ή πάνω σε coffeetable. Οι γήινες λεπτομέρειες θα ανανεώσουν το σαλόνι με τον καλύτερο τρόπο.

6: Βρες νέους τρόπους για να αξιοποιήσεις όλα τα έπιπλα ξανά
Μία στοίβα από παλιά βιβλία γίνεται το τέλειο κομοδίνο ενώ μία παλιά vintage βαλίτσα μπορεί να αξιοποιηθεί ως το τέλειο τραπεζάκι.

Με μικρές προσθήκες μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες διακοσμητικές συνθέσεις και να επιτύχετε αυτό που θέλετε εύκολα και οικονομικά! Η ανανέωση είναι πάντα μια θετική διαδικασία!Σχετικά Άρθρα

Γι’αυτόν τον λόγο πρέπει να βάζεις πάντα λίγο βαμβάκι στα σκουπίδια σου!

Μήπως και εσύ έχεις κουραστεί να βγάζεις τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα τα σκουπίδια από το σπίτι επειδή αναβλύζει μια

Το ρεαλιστικό σπίτι του μέλλοντος!

Το ρεαλιστικό σπίτι του μέλλοντος, όπως δεν το έχουμε δει σε καμία ταινία επιστημονικής φαντασίας. Με πισίνα στον τελευταίο όροφο

Στα IKEA βρίσκεις πια το σαλόνι από «Τα Φιλαράκια»! (photos)

Το πιο διάσημο σαλόνι της τηλεόρασης, αυτό της Μόνικα Γκέλερ από τα Φιλαράκια, αλλά και το σαλόνι από τις σειρές

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial