Δυσκολεύεσαι να αδυνατίσεις; Δες γιατί!

Δυσκολεύεσαι να αδυνατίσεις; Δες γιατί!

Νιώθεις ότι παχαίνεις με το παραμικρό; Ή ότι δεν μπορείς να χάσεις γραμμάριο; Μήπως φαίει η δίαιτα που ακολουθείς;

Επιστήμονες από το Ισραήλ πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τον λόγο που συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με το onmed.gr.

Σε μελέτη με τη συμμετοχή 800 εθελοντών ανακάλυψαν πως ο οργανισμός κάθε ανθρώπου αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στα ίδια τρόφιμα, με αποτέλεσμα ό,τι είναι υγιεινό για τον ένα, να είναι ανθυγιεινό για τον άλλο.

Η ανακάλυψη αυτή εξηγεί γιατί κάποιοι άνθρωποι αδυνατίζουν πάρα πολύ γρήγορα και άλλοι απελπιστικά αργά, καθώς και το γιατί κάποιοι μπορούν να τρώνε ό,τι θέλουν χωρίς να παχαίνουν και άλλοι παχαίνουν ακόμη και αν τρώνε υγιεινά.

Το κλειδί είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες η γλυκόζη (σάκχαρο) στο αίμα μας, η οποία αυξομειώνεται αναλόγως με το τι τρώμε.

Η γλυκόζη είναι αυτή που δίνει ενέργεια στο ανθρώπινο σώμα και προέρχεται από τους υδατάνθρακες τροφίμων όπως το ψωμί, το ρύζι, τα δημητριακά, οι πατάτες, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί.

Η ταχύτητα με την οποία αυξάνονται τα επίπεδά της στο αίμα μετά την κατανάλωση κάθε τροφίμου ορίζει τον γλυκαιμικό δείκτη.

Οι ερευνητές έδωσαν σε κάθε εθελοντή μία συσκευή συνεχούς μέτρησης του σακχάρου, την οποία είχε κολλημένη στην κοιλιά του νύχτα-μέρα επί μία εβδομάδα.

Επίσης του ζήτησαν να καταγράφει αναλυτικά οτιδήποτε έτρωγε, καθώς και το νερό που έπινε.

Συνολικά, οι 800 εθελοντές κατανάλωσαν 46.898 γεύματα και έγιναν 1,5 εκατομμύριο μετρήσεις στο σάκχαρό τους.

Στο τέλος της περιόδου παρακολούθησης, οι ερευνητές συνέκριναν ό,τι είχαν φάει και είχαν πιει οι εθελοντές με τις ενδείξεις του σακχάρου τους.

Η σύγκριση αποκάλυψε πολύ μεγάλες αποκλίσεις στον τρόπο αντίδρασης του οργανισμού τους στα ίδια τρόφιμα, ακόμα κι αν επρόκειτο για μία φέτα ψωμί.

Επιπλέον, άλλοι παρουσίαζαν κατακόρυφη αύξηση του σακχάρου τους με ένα γλυκό αλλά όχι με ένα φρούτο, και άλλοι με τα φρούτα αλλά όχι με τα γλυκά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας δρ Έραν Σίγκαλ, καθηγητή Υπολογιστικής Βιολογίας & Βιολογίας Συστημάτων στο πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Επιστήμης Weizmann, στο Ρεχοβότ «το μήνυμα της μελέτης μας είναι ότι ο γλυκαιμικός δείκτης των τροφίμων δεν αποτελεί πανάκεια. Αν κάνετε μία δίαιτα που δεν αποδίδει, μπορεί να μην ευθύνεστε εσείς. Απλώς δεν είναι κατάλληλη για εσάς και πρέπει να δοκιμάσετε κάποια άλλη».Σχετικά Άρθρα

Έρευνα: Οι παχύσαρκοι «πνίγονται» με το λίπος τους.

Οι άνθρωποι με παχυσαρκία “πνίγονται” με το ίδιο τους το λίπος, καθώς αυτό μπλοκάρει τους αεραγωγούς των πνευμόνων, σύμφωνα με

Το στρες από τον κορονοϊό προκαλεί το «σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς»

Το «σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς» συμβαίνει μετά από σωματικό ή ψυχικό στρες και προκαλεί δυσλειτουργία ή ανεπάρκεια στον καρδιακό μυ.

Έρευνα Σοκ! Ακόμη και καρκίνο προκαλεί καθημερινή μας συνήθεια!

Μια τροφή η οποία βρίσκεται κάθε μέρα κυρίως στο πρωινό και στο μεσημεριανό μας τραπέζι  60 SHARES Share on Facebook

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial