Έκθεση Σαλβατόρε Φεραγκάμο: Η Ιταλία ταξιδεύει στο Χόλιγουντ

Έκθεση Σαλβατόρε Φεραγκάμο: Η Ιταλία ταξιδεύει στο Χόλιγουντ

Η περίοδος 1915-1927, κατά την οποία ο Ιταλός σχεδιαστής υποδημάτων Σαλβατόρε Φεραγκάμο, ιδρυτής του πολυτελούς οίκου, έζησε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, είναι η πηγή έμπνευσης έκθεσης που φιλοξενείται στο ομώνυμο Μουσείο στη Φλωρεντία.

Η έκθεση εστιάζει στην παρουσία των Ιταλών στην Καλιφόρνια και στην επιρροή που άσκησαν σε διάφορους τομείς, στην τέχνη, στα χειροτεχνικά επαγγέλματα και στην αναδυόμενη κινηματογραφική βιομηχανία.

Στην έδρα του brand, στο Palazzo Spini Feroni του 13ου αιώνα στη Φλωρεντία όπου στεγάζεται το Μουσείο, η έκθεση «L’Italia a Hollywood» (Η Ιταλία στο Χόλιγουντ) βασισμένη στην αυτοβιογραφία του Σαλβατόρε Φεραγκάμο εξετάζει την ιταλική μετανάστευση στην Καλιφόρνια και τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι Ιταλοί και η ιταλική τέχνη στη γέννηση του βωβού κινηματογράφου.

Οι επιμελήτριες, Τζουλιάνα Μούσκιο και Στεφανία Ρίτσι επικεντρώθηκαν στα χρόνια που ο ιδρυτής της εταιρείας πέρασε στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας – στη συνεργασία του με διάσημους σκηνοθέτες της εποχής, όπως οι D.W. Griffith και Cecil B. DeMille και στο άνοιγμα του φημισμένου Hollywood Boot Shop στη λεωφόρο του Χόλιγουντ.Σχετικά Άρθρα

Πυροσβέστες ανάβουν… «φωτιές»! Φωτογραφίζονται ημίγυμνοι… για καλό σκοπό (ΦΩΤΟ)

Αυτοί οι πυροσβέστες δεν σβήνουν, ανάβουν φωτιές… και μάλιστα για καλό σκοπό!

ΚΟΡΟΜΗΛΑ – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιος κέρδισε στην τηλεοπτική αναμέτρηση; Δείτε τα νούμερα τηλεθέασης

  Πρεμιέρα χθες για τη Ρούλα Κορομηλά και απέναντι της είχε τον Σπύρο Παπαδόπουλου με μια καταξιωμένη εκπομπή με φανατικό

Voque: Χαμός προκλήθηκε με το αφιέρωμα για τους Παραολυμπιονίκες! (photos)

Δεν χρησιμοποίησε αληθινούς Παραολυμπιονίκες, αλλά έκανε photoshop σε μοντέλα.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial