Έκθεση Σαλβατόρε Φεραγκάμο: Η Ιταλία ταξιδεύει στο Χόλιγουντ

Έκθεση Σαλβατόρε Φεραγκάμο: Η Ιταλία ταξιδεύει στο Χόλιγουντ

Η περίοδος 1915-1927, κατά την οποία ο Ιταλός σχεδιαστής υποδημάτων Σαλβατόρε Φεραγκάμο, ιδρυτής του πολυτελούς οίκου, έζησε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, είναι η πηγή έμπνευσης έκθεσης που φιλοξενείται στο ομώνυμο Μουσείο στη Φλωρεντία.

Η έκθεση εστιάζει στην παρουσία των Ιταλών στην Καλιφόρνια και στην επιρροή που άσκησαν σε διάφορους τομείς, στην τέχνη, στα χειροτεχνικά επαγγέλματα και στην αναδυόμενη κινηματογραφική βιομηχανία.

Στην έδρα του brand, στο Palazzo Spini Feroni του 13ου αιώνα στη Φλωρεντία όπου στεγάζεται το Μουσείο, η έκθεση «L’Italia a Hollywood» (Η Ιταλία στο Χόλιγουντ) βασισμένη στην αυτοβιογραφία του Σαλβατόρε Φεραγκάμο εξετάζει την ιταλική μετανάστευση στην Καλιφόρνια και τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι Ιταλοί και η ιταλική τέχνη στη γέννηση του βωβού κινηματογράφου.

Οι επιμελήτριες, Τζουλιάνα Μούσκιο και Στεφανία Ρίτσι επικεντρώθηκαν στα χρόνια που ο ιδρυτής της εταιρείας πέρασε στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας – στη συνεργασία του με διάσημους σκηνοθέτες της εποχής, όπως οι D.W. Griffith και Cecil B. DeMille και στο άνοιγμα του φημισμένου Hollywood Boot Shop στη λεωφόρο του Χόλιγουντ.Σχετικά Άρθρα

Γάμος υπερπαραγωγή επιχειρηματικού ζευγαριού στην Ελλάδα! Η έκπληξη του Αντώνη Ρέμου (ΦΩΤΟ)

Θα μείνει στην ιστορία. 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ BRAD PITT! Έχει μείνει μισός μετά το διαζύγιο (photo)

Αγνώριστος μήνες μετά τον χωρισμό του από την Angelina Jolie, ο ηθοποιός που έχει γίνει σκιά του παλιού καλού του εαυτού. 60

ΖΩΔΙΑ: Αναλυτικές προβλέψεις από την Αλεξάνδρα Καρτά για την Τρίτη 11 Απριλίου

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για σήμερα. 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial