Ένα εκπληκτικό καταφύγιο στα βουνά της Νορβηγίας! (photos)

Ένα εκπληκτικό καταφύγιο στα βουνά της Νορβηγίας! (photos)

Το εν λόγω ορειβατικό καταφύγιο βρίσκεται στο χωριό Geilo της Νορβηγίας, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για σκι στην κοιλάδα του Hallingdal. Το ορειβατικό καταφύγιο ανήκει σε μία οικογένεια 5 μελών. Το σπίτι αυτό διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, ξεχωριστό καθιστικό και τραπεζαρία, σαλόνι νεολαίας και ένα πατάρι για τα μικρότερα παιδιά.

Το καταφύγιο έχει την υπογραφή του διάσημου αρχιτεκτονικού γραφείου Reiulf Ramstad Arkitekter, το οποίο δημιούργησε ένα απλό γεωμετρικά οικοδόμημα με επένδυση ξύλου στους εξωτερικούς τοίχους και την οροφή, η οποία θα αποκτήσει ένα γκρι χρώμα με το πέρασμα του χρόνου. Η θέα στο λευκό τοπίο φυσικά δεν κόβεται από τίποτα, καθώς το κτίριο είναι το περιτριγυρισμένο από μεγάλες βιτρίνες, ενώ μικρά ανοίγματα είναι στρατηγικά τοποθετημένα κατά μήκος της πρόσοψης για καλύτερη θέα.

Δημιουργώντας ένα μικρό λαβύρινθο από συρόμενες πόρτες και διαδρόμους βρίσκουμε τα υπνοδωμάτια και το μπάνιο με τη σάουνα. Η κύρια κρεβατοκάμαρα έχει οροφή σε σχήμα αετώματος με προοπτική τον νυχτερινό ουρανό. Το ορειβατικό καταφύγιο αποτελεί συνέχεια της νορβηγικής αρχιτεκτονικής παράδοσης και είναι απόλυτα συνυφασμένο με το φυσικό τοπίο, που το περιβάλλει.

 Σχετικά Άρθρα

Ετοιμάζεσαι να αγοράσεις έπιπλα online; 4 tips που μπορεί και να σε σώσουν!!

Όταν ξεκινάς να φτιάξεις ένα σπίτι είναι πολλά τα πράγματα που πρέπει να κάνεις. Βάψιμο, έπιπλα, την διακόσμηση του χώρου

Σου τελείωσε το απορρυπαντικό ρούχων; Δες τι μπορείς να κάνεις!

Σου τελείωσε το απορρυπαντικό ρούχων; Κανένα πρόβλημα, μπορείς να πλύνεις τα ρούχα σου χωρίς να πας να πάρεις απορρυπαντικό από το

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial