Εντοπίστηκε γυναίκα που δεν μπορεί να προσβληθεί από Αλτσχάιμερ

Εντοπίστηκε γυναίκα που δεν μπορεί να προσβληθεί από Αλτσχάιμερ

Η ύπαρξη μιας σπάνιας μετάλλαξης στο DNA μιας γυναίκας στην Κολομβία φαίνεται πως την έχει προστατεύσει από την εμφάνιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Μια γυναίκα στην όγδοη δεκαετία της ζωής της προοριζόταν να εμφανίσει από νωρίς Αλτσχάιμερ εξαιτίας μιας σπάνιας γενετικής μετάλλαξης.

Μόνο που δεν εμφάνισε ποτέ. Πέρασαν τα χρόνια χωρίς ίχνος άνοιας. Και τώρα οι γιατροί μας λένε πως δεν πρόκειται ποτέ να την πλήξει το Αλτσχάιμερ!

Πριν από λίγα χρόνια, η γυναίκα είχε πάρει μέρος σε έρευνα κολομβιανού πανεπιστημίου για τη γενετική προδιάθεση του Αλτσχάιμερ. Εκείνη εμφάνιζε μια γενετική μετάλλαξη που της έδινε πιθανότητα μεγαλύτερη από… 99% να εμφανίσει τη νευροεκφυλιστική νόσο ως τα 50 της ή ακόμα και τα 40 της. Μόνο που δεν συνέβη ποτέ.
Προβληματισμένοι οι επιστήμονες, την έστειλαν το 2016 σε εξειδικευμένο κέντρο στη Βοστόνη, ώστε να την ξεψαχνίσουν στις εξετάσεις. Παρά το γεγονός ότι είχε όλες τις κλινικές ενδείξεις του Αλτσχάιμερ, δεν εμφάνιζε κανένα σύμπτωμα του.

Κάτι μυστηριώδες συνέβαινε λοιπόν και την έκανε άτρωτη σε μια πάθηση από την οποία όλα έδειχναν πως έπασχε.
Τώρα έβαλαν στο στόχαστρο τους το DNA της και βρήκαν πως ήταν αυτή η σπάνια μετάλλαξη σε ένα γονίδιο που συνδέεται με το Αλτσχάιμερ που την έκανε άτρωτη.

Όπως μας λένε στη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Medicine», η περίπτωσή της μπορεί να δείχνει τον φαρμακευτικό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η επιστήμη για να αντιπαρατεθεί αποφασιστικά με τη νόσο.
Αν και ακόμα είμαστε στις αρχές αυτού του δρόμου…Σχετικά Άρθρα

Πρωινό ξύπνημα – 9 tips για να ξυπνάς πιο εύκολα το πρωί!

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δυστυχώς πρέπει να γίνουν πρωί. Πολύ πρωί. Τόσο πρωί που δε θα θελες να υπάρχουν αυτοί

Garuda: O νέος τρόπος έξυπνης και διασκεδαστικής εκγύμνασης! (video)

Ποια είναι όμως η περίφημη Garuda μέθοδος και σε ποιους απευθύνεται; Είναι μια ξεχωριστή μέθοδος άσκησης από τον Ινδό, μεγαλωμένο

Περισσότερες από 130 θεραπείες μελετώνται σε διεθνές επίπεδο για τον κοροναϊό

Οι πρωτοφανείς προσπάθειες συνεργασίας στη φαρμακευτική βιομηχανία έχουν επιταχύνει σημαντικά την έρευνα ασφαλών και δραστικών θεραπειών κατά του νέου κοροναϊού.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial