Επιτρέπεται να φιλάμε τα παιδιά μας στο στόμα;

Επιτρέπεται να φιλάμε τα παιδιά μας στο στόμα;

Το φιλί είναι ένδειξη της απεριόριστης αγάπης που τρέφουμε για το παιδί μας και εκείνο για εμάς. Και πολλοί γονείς συνηθίζουν να φιλούν τα παιδιά τους στο στόμα όχι μόνο όταν είναι πολύ μικρά αλλά και όταν μεγαλώσουν.

Σύμφωνα με τη δρ. Charlotte Reznick, Κλινική Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο UCLA, σε σχετικό άρθρο στο «Yahoo! Parenting», το φιλί στο στόμα πρέπει να σταματά όταν το παιδί κλείσει τα 5 του χρόνια. Όπως εξηγεί, το φιλί στο στόμα από μία ηλικία και μετά μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση στο παιδί, ειδικά όταν βλέπει ζευγάρια εννοείται και τους γονείς του να ανταλλάσσουν αντίστοιχα φιλιά.

Σε αυτή την άποψη συγκλίνουν και οι ψυχολόγοι, οι οποίοι όπως εξηγούν , από τον 13ο μήνα και μετά καλό είναι να αποφεύγουμε τα φιλιά στο στόμα του παιδιού. Το στόμα αποτελεί την πρώτη ζώνη διέγερσης και ικανοποίησης στην ανάπτυξη του ανθρώπινου ψυχισμού κατά τον πρώτο χρόνο ζωής που συνοδεύει όμως τον άνθρωπο κατά τη διάρκεια της εξελικτικής του πορείας.

«Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να μπερδέψει το παιδί καθώς θα το βάλει στην διαδικασία να σκεφτεί αν η μαμά και ο μπαμπάς φιλιούνται στο στόμα,τότε τι σημαίνει όταν εγώ ένα μικρό παιδί φιλάω τους γονείς μου κατά τον ίδιο τρόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά η γιατρός.

Ωστόσο, η άποψη της έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς βρίσκει αντίθετους πολλούς παιδοψυχολόγους οι οποίοι ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει πιθανότητα μια τέτοια κίνηση να δημιουργήσει σύγχυση στο παιδί. Μάλιστα, το αντιπαραθέτουν με την πράξη του θηλασμού, που μπορεί να φαντάζει σεξουαλική, δεν δημιουργεί όμως κάποιο πρόβλημα στα παιδιά.Σχετικά Άρθρα

Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις υιοθεσίες!

Μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για υιοθεσίες και αναδοχές, Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν ανάδοχοι ή

Πως να προστατέψεις το παιδί σου από γρίπη

Καταρχήν, πρέπει να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας και αν χρειαστεί να κάντε ακόμα και τώρα στο παιδί το αντιγριπικό

Επικίνδυνα λάθη που κάνει ένας γονιός στο μεγάλωμα του παιδιού του!

Ο παιδοψυχολόγος,Mike Leary, εξηγεί ποια είναι τα πιο συχνά λάθη, που κάνουν οι γονείς και χωρίς να το θέλουν κάνουν

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial