Έρευνα: Χημικά από τα αντηλιακά μπαίνουν στο αίμα μετά από μια μόλις ημέρα χρήσης!

Έρευνα: Χημικά από τα αντηλιακά μπαίνουν στο αίμα μετά από μια μόλις ημέρα χρήσης!

Τις τελευταίες ημέρες έχει προκληθεί σάλος με νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία ορισμένα συστατικά από τα αντηλιακά μπορούν να εισχωρήσουν στο αίμα, μετά από μόλις μία ημέρα εφαρμογής και να παραμείνουν σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Η έρευνα που διενεργήθηκε από το Center for Drug Evaluation & Research, ενός παρακλαδιού του Food and Drug Administration (FDA) των ΗΠΑ, έδειξε πως η περιεκτικότητα του αίματος σε κάποια συγκεκριμένα χημικά, αυξανόταν όλο και περισσότερο με την καθημερινή χρήση των αντηλιακών κι αυτά έμεναν στο σώμα για τουλάχιστον 24 ώρες μετά τη χρήση του προϊόντος.

Οι τέσσερις χημικές ουσίες που μελετήθηκαν (avobenzone, η oxybenzone, η ecamsule και η octocrylene) συγκαταλέγονται στις 12 χημικές ουσίες, οι οποίες σύμφωνα με πρόσφατη σύσταση του FDΑ, θα πρέπει να ελεγχθούν από τις παρασκευάστριες εταιρείες, πριν θεωρηθούν «γενικά ασφαλείς και αποτελεσματικές».

Πάντως οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν ότι αυτός δεν είναι λόγος για να μη φοράμε αντηλιακό.Σχετικά Άρθρα

Πόση γυμναστική πρέπει να κάνουμε για να κάψουμε ένα burger;

Έχετε όμως ποτέ αναρωτηθεί πόσες θερμίδες μπορεί να έχει ένα γεύμα από το αγαπημένο μας fast food; Ποιο τρόπο γυμναστικής

Βραδινή λιγούρα; Πριν ανοίξεις το ψυγείο… αυτά είναι τα 5 καλύτερα σνάκ!

Το concept είναι γνωστό. Λιώνεις στον καναπέ βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά, έχεις φάει το βραδινό σου αλλά κάποια στιγμή

Τρία βραστά αυγά την ημέρα, τον γιατρό τον κάνουν…πέρα! (video)

Ακόμα κι αν υπάρχουν πολλοί vegan σήμερα, η κατανάλωση αυγών είναι ένα από τα πιο κρίσιμα κομμάτια της διατροφής μας.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial