Έρευνα: Η παχυσαρκία συνδέεται με μειωμένη ανταπόκριση στην γεύση!

Έρευνα: Η παχυσαρκία συνδέεται με μειωμένη ανταπόκριση στην γεύση!

Η παχυσαρκία συνδέεται με μειωμένη ανταπόκριση στην αίσθηση της γεύσης, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Binghampton την οποία επικαλείται ο διαδικτυακός ιστότοπος ScienceDaily.

Μέχρι τώρα ήταν ήδη γνωστό πως ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται κανείς τη γεύση τροποποιείται με την παχυσαρκία. Η παρούσα μελέτη, όμως, είναι η πρώτη που διερεύνησε τις νευρωνικές αλλαγές που κρύβονται πίσω από αυτή την κατάσταση.

«Είναι εντυπωσιακό το πόσο λίγα ξέρουμε για το πώς η παχυσαρκία επηρεάζει την αίσθηση της γεύσης, αν σκεφτεί κανείς ότι η τελευταία καθορίζει τι είναι αυτό που θα επιλέξουμε να φάμε», δήλωσε η Πατρίσια ντι Λορέντζο, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο BInghampton.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τις απαντήσεις μεμονωμένων κυττάρων του εγκεφαλικού στελέχους αρουραίων που είχαν γίνει παχύσαρκοι μετά από μια διατροφή υψηλή σε λίπη. Οι αποκρίσεις του εγκεφαλικού στελέχους των αρουραίων στα ερεθίσματα γεύσης παρουσιάζονταν καθυστερημένα και ήταν μικρότερες σε ένταση και διάρκεια συγκριτικά με τους αδύνατους αρουραίους.

Μια διατροφή υψηλή σε λίπη δημιουργεί πιο αμβλεία απόκριση γεύσης στον εγκέφαλο και μειωμένη αίσθηση γεύσης κατά την κατάποση αυτών των τροφών.

Η ερευνήτρια τονίζει ότι το ζήτημα είναι να βρεθεί αν τα ίδια αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στους αρουραίους εμφανίζονται και στους ανθρώπους.

Η μέχρι τώρα έρευνα έχει δείξει ότι τόσο στους παχύσαρκους αρουραίους όσο και στους παχύσαρκους ανθρώπους ο αριθμός των γευστικών καλύκων στη γλώσσα –κύτταρα που αντιδρούν στα διαφορετικά ερεθίσματα: γλυκό, πικρό, ξινό, αλμυρό– είναι μειωμένος.

Επομένως, με βάση αυτό το δεδομένο, η ντι Λορέντζο ισχυρίζεται ότι η μειωμένη ανταπόκριση του εγκεφαλικού στελέχους στα ερεθίσματα γεύσης που βρέθηκε στα ποντίκια είναι αρκετά πιθανό να παρουσιάζεται και στους ανθρώπους.Σχετικά Άρθρα

Ξεκινήστε να κοιμάστε γυμνοί! Δείτε γιατί…

Δεν είναι λίγοι όσοι επιλέγουν να κοιμηθούν χωρίς ρούχα γιατί νιώθουν περισσότερη άνεση. Σύμφωνα με σχετικές μελέτες πέρα από άνετο

Πώς μπορείτε να χάσετε εύκολα μισό κιλό την εβδομάδα!

Ο αριθμός των θερμίδων που μπορείτε να κάψετε με το περπάτημα καθορίζεται από το αρχικό σας βάρος και τον ρυθμό

Έπινε 3 λίτρα νερό την μέρα…Το αποτέλεσμα….

Ένιωθε κουρασμένη… Η 40 χρονη γυναίκα επισκέφτηκε τον γιατρό. Εκείνος, αφού ρώτησε να μάθει το καθημερινό της πρόγραμμα αλλά και

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial