Έρευνα: Ο εθισμός στο σεξ οφείλεται σε ορμόνη!

Έρευνα: Ο εθισμός στο σεξ οφείλεται σε ορμόνη!

Είναι γνωστή με το όνομα “ορμόνη της αγάπης”, καθώς ελευθερώνεται, όταν οι άνθρωποι έρχονται κοντά, σωματικά και κοινωνικά.

Σουηδοί επιστήμονες βρήκαν την αιτία του εθισμού στο σεξ και δεν είναι άλλη από την “ορμόνη της αγάπης”.

Έρευνα του Ινστιτούτου Karolinska στη Σουηδία έδειξε διαφορές στη γενετική σύνθεση των ανθρώπων που είχαν εξάρτηση από το σεξ και αυτούς που δεν είχαν.

Ο εθισμός στο σεξ μπορεί να οφείλεται στην λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης», όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, υποβάλλοντας σε αιματολογική εξέταση 60 άτομα, τα οποία έλαβαν θεραπεία για σεξουαλική εξάρτηση. Οι Σουηδοί επιστήμονες εντόπισαν μεγάλες διαφορές στο γενετικό τους υλικό «microRNA».

Οι διαφορές αυξάνουν τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της γνωστής και ως “ορμόνη της αγάπης” που κάνει τους ανθρώπους να δεσμεύονται και να μένουν μαζί.

Εκείνοι που έχουν αυξημένα επίπεδα ωκυτοκίνης μπορεί να έλκονται ταυτόχρονα από πολλούς ανθρώπους, οδηγώντας τους να αναζητήσουν το σεξ.

«Οι πάσχοντες δεν μπορούν να ελέγξουν τη συμπεριφορά τους και μπορεί να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στη ζωή τους, από αποτυχημένες σχέσεις έως κατάθλιψη και άγχος», επισημαίνει ο επικεφαλής της μελέτης, Τζούσι Τζοκίνεν υπογραμμίζοντας ότι η εξάρτηση από το σεξ είναι μια ιατρική διάγνωση που οφείλεται σε νευροβιολογικά αίτια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ωκυτοκίνη μαζί με την προλακτίνη αποτελούν τις δύο σημαντικότερες ορμόνες της γαλουχίας.Σχετικά Άρθρα

«Ασυγκράτητο» ζευγάρι έκανε σεξ εν πτήσει!

Σοκαρισμένοι οι επιβάτες πτήσης από το Δουβλίνο στην Τουρκία, αφού ένα… ασυγκράτητο ζευγάρι αποφάσισε να κάνει σεξ μέσα στο αεροπλάνο

Έρευνα: Η αιτία για την οποία θα καταστραφεί η σχέση σας!

Λένε ότι σε μία σχέση το σεξ παίζει πολύ βασικό ρόλο. Ναι, αν η σχέση είναι καινούρια. Διότι όταν τα

Περίεργες αλήθειες για την ανδρική απιστία!

Η απιστία θεωρείται ως μια από τις πιο οδυνηρές και ταπεινωτικές εμπειρίες σε μια σχέση. Ωστόσο, 1 στους 4 ανθρώπους

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial