Έρευνα: Ο λαός με τα υψηλότερα ποσοστά «ακραίας αιμομιξίας».

Έρευνα: Ο λαός με τα υψηλότερα ποσοστά «ακραίας αιμομιξίας».

Ένας ανά 3.650 Βρετανούς είναι καρπός «ακραίας αιμομιξίας», έχει γεννηθεί από γονείς δηλαδή που συνδέονται με πρώτο ή δεύτερο βαθμό συγγένειας.

Μια έρευνα που δημοσιεύεται στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση «Nature» φέρνει στο φως ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού των σύγχρονων κοινωνιών.

Η μελέτη της αιμομιξίας παραμένει εξαιρετικά δύσκολη ακόμα και σήμερα, καθώς οι περισσότεροι είναι απρόθυμοι να μιλήσουν για τέτοια θέματα. Γι’ αυτό και οι ερευνητές του αυστραλιανού Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ στράφηκαν στην UK Biobank, μια τεράστια βάση δεδομένων που περιέχει γενετικές πληροφορίες για 500.000 Βρετανούς.

Πρώτου βαθμού συγγένειας είναι γονείς, αδέρφια και παιδιά και δευτέρου όσοι μοιράζονται πάνω από το 25% του ίδιου γενετικού κώδικα (θείοι, θείες, ανίψια, ανιψιές και παππούδες/γιαγιάδες).

«Υψηλές πιθανότητες ακραίας αιμομιξίας» βρήκαν σε 125 από 450.000 ευρωπαϊκής καταγωγής Βρετανούς μεταξύ 1938-1967, κάπου το 0,03%. Οι ερευνητές δεν βρήκαν μάλιστα στατιστικά σημαντική διακύμανση των τιμών στα πρόσφατα χρόνια, υποδεικνύοντας πως τα νούμερά τους είναι ακριβή.

Παλιότερες μελέτες έχουν συνδέσει την αιμομιξία με υψηλότερους δείκτες παιδικής θνησιμότητας και μειωμένη σωματική και εγκεφαλική λειτουργία, μεταξύ αυτών την υγεία των πνευμόνων και τις γνωστικές ικανότητες. Γεγονός που επιβεβαίωσε και η συγκεκριμένη έρευνα.Σχετικά Άρθρα

Σοφία Λόρεν: Το απόλυτο sex symbol! Οι θρυλικές της ατάκες για τους άνδρες, τον έρωτα και το σεξ!(photos)

H Σοφία Λόρεν είναι η ομορφότερη και η σεξουαλικότερη γυναίκα που έζησε ποτέ σ’ αυτόν τον πλανήτη. «Η φωτογραφία με

Ο πιο sexy κτηνίατρος του γαλαξία! Του πηγαίνουν ακόμα και κατσαρίδες να τις εξετάσει…

Αρχικά το αγόρι αυτό, είναι κτηνίατρος. Επίσης είναι όμορφος κτηνίατρος. Πολύ όμορφος. Όμως μη στέκεσαι σε αυτό. Είναι ευαίσθητο το

Τεστ: Ποιος είναι ο πιο χαζός εδώ; Η απάντηση σου δηλώνει κάτι για την προσωπικότητα σου!

Εσύ τι πιστεύεις; Ποια από τις τέσσερις επιλογές είναι η πιο χαζή; Κοίταξε την εικόνα και πες μας, ποια από

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial