Έρευνα: Οι άντρες ή οι γυναίκες έχουν περισσότερο χιούμορ;

Έρευνα: Οι άντρες ή οι γυναίκες έχουν περισσότερο χιούμορ;

Οι άντρες και οι γυναίκες αντιδρούν διαφορετικά στο χιούμορ. Ποιο από τα δύο φύλα είναι η ψυχή της παρέας ; Οι άντρες ή οι γυναίκες;;

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Aberystwyth και του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας ανέλυσαν 28 μελέτες που εξέτασαν πόσο αστείοι ήταν περίπου 5.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το 63% των αντρών είναι πιο αστείοι απ’ τη μέση γυναίκα!

Μετά τη συγκεκριμένη έρευνα που διαπίστωσε πως έχουν περισσότερο χιούμορ οι άντρες, πολλοί stand up comedians ξεσηκώθηκαν υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη έρευνα είναι περιττή και μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για πολλές γυναίκες με το να ασχοληθούν με την κωμωδία.

Η συγκεκριμένη έρευνα απλά διαιωνίζει το στερεότυπο που υπάρχει ότι οι άντρες είναι πιο αστείοι απ’ τις γυναίκες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια.

Σε πολλές από τις μελέτες που εξετάστηκαν, οι άντρες και οι γυναίκες κλήθηκαν να γράψουν μια αστεία λεζάντα για να συνοδεύσουν ένα κινούμενο σχέδιο και στη συνέχεια μια άλλη ομάδα ανθρώπων έκρινε ποιες λεζάντες ήταν πιο αστείες, χωρίς να γνωρίζει εάν οι λεζάντες που έβλεπε ήταν γραμμένες από άντρες ή γυναίκες.Όπως σχολίασε η ομάδα των ερευνητών που διεξήγαγε την έρευνα, φαίνεται πως οι άντρες είναι καλύτεροι στο να παράγουν χιουμοριστικό περιεχόμενο απ’ τις γυναίκες.

Βέβαια, λίγο μετά τη δημοσίευση της έρευνας και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο Dr Gil Greengross, ένας εκ των ερευνητών, έσπευσε να ξεκαθαρίσει σε δηλώσεις του στην εκπομπή του BBC Radio 1 «Newsbeat» ότι η έρευνα δεν σημαίνει πως οι γυναίκες δεν είναι αστείες.

Όπως σχολίασε στη συνέχεια ο ίδιος, οι γυναίκες συνήθως ψάχνουν για άντρες με χιούμορ, ενώ οι άντρες αναζητούν γυναίκες που να γελάνε με τα αστεία τους.

Παρόλα αυτά, οι γυναίκες κωμικοί, αν και παραδέχονται πως η έρευνα μπορεί να έχει κάποια βάση, τονίζουν πως δεν χρειάζεται να υπάρχει κανένα στερεότυπο ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο αστείες.Σχετικά Άρθρα

Τι ρόλο παίζουν τα γονίδια στην απιστία;

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η απιστία στον έρωτα είναι κληρονομική, τουλάχιστον στους άνδρες. Η έρευνα που επιβεβαιώνει ότι «το μήλο

Η ποιότητα της στύσης του, επηρεάζει τη σχέση σας; Πείσε τον να κάνει το τεστ!

Η στυτική δυσλειτουργία είναι το πιο κοινό σεξουαλικό πρόβλημα των αντρών.

Γιατί επιβάλλεται να κάνετε σeξ δύο φορές την εβδομάδα!

Το πόσο συχνά κάνετε σεξ επηρεάζει πολλά παραπάνω από την σχέση σας με τον/την σύντροφό σας και την ψυχολογική σας

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial