Έρευνα: Οι γάτες είναι εξίσου στενά συνδεδεμένες με εμάς όπως και τα σκυλιά ή τα βρέφη.

Έρευνα: Οι γάτες είναι εξίσου στενά συνδεδεμένες με εμάς όπως και τα σκυλιά ή τα βρέφη.

Αν και οι γάτες έχουν τη φήμη ότι είναι ανεξάρτητες και αποστασιοποιημένες από τους φροντιστές τους, οι κοινωνιογνωστικές τους ικανότητες και το βάθος των δεσμών που μπορούν να συνάψουν με αυτούς έχουν υποτιμηθεί, σύμφωνα με νέα αμερικάνικη έρευνα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Current Biology, οι γάτες είναι εξίσου στενά συνδεδεμένες με εμάς όπως και τα σκυλιά ή ακόμα και τα βρέφη.

Τη σχετική μελέτη πραγματοποίησε ο επιστήμονας Dr. Kristyn Vitale και η ομάδα του στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Πραγματοποίησαν λοιπόν μια δοκιμή που παρατηρεί τη συμπεριφορά και τη σύνδεση των αγαπημένων μας αυτών ζώων, η οποία είναι η ίδια που έχει χρησιμοποιηθεί σε σκύλους και μωρά.

Για αυτό το πείραμα, χρειάστηκαν 79 γατάκια και 38 ενήλικες οι οποίοι χρειάστηκε να μείνουν σ΄ένα νέο περιβάλλον για λίγη ώρα. Μετά από μερικά λεπτά όμως οι άνθρωποι αποχώρησαν από το δωμάτιο, κάτι που προκάλεσε άγχος στα μικρά γατάκια τους. Οι φροντιστές επέστρεψαν δύο λεπτά αργότερα. Κατόπιν αυτού οι ερευνητές παρακολούθησαν πώς οι γάτες άρχισαν να αντιδρούν ευχάριστα όταν οι φροντιστές τους επέστρεψαν κοντά τους. Αυτή η διαπίστωση μας δείχνει πως τα γατάκια θεωρούσαν τους ανθρώπους τους ως ένα ασφαλές σημείο στο οποίο θα μπορούσαν να κουρνιάσουν όταν βρίσκονταν σ΄ένα άγνωστο -για εκείνα- περιβάλλον.

Περίπου τα δύο τρίτα των γατών (65,8%) κούρνιασαν στα αφεντικά τους όταν εκείνοι επέστρεψαν στο δωμάτιο, πράγμα που σημαίνει ότι νιώθουν ασφαλείς όταν είναι μαζί τους. Πώς αυτό όμως μεταφράζεται στα σκυλιά και στα βρέφη; Μια μελέτη του 2018 έδειξε ότι τα σκυλιά ανταποκρίθηκαν σε ποσοστό 61% και τα βρέφη σε ποσοστό 65%.Σχετικά Άρθρα

Γάτος είχε εξαφανιστεί και εντοπίστηκε 1.900 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του!

Ένας άνδρας στην πολιτεία του Όρεγκον, στις ΗΠΑ, επανενώθηκε με τον αγνοούμενο γάτο του, ο οποίος εντοπίστηκε να περιφέρεται στον

Αξιολάτρευτα μικροσκοπικά σκυλιά… να τα πιεις στο ποτήρι! (photos)

Δείτε πανέμορφα μικρά μωρά σκυλιά που είναι τόσο όμορφα που θα κάνουν την καρδιά σας να λιώσει. Κάποια από αυτά

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial