Έρευνα: Oι νέοι Αμερικανοί σταμάτησαν να κάνουν σεξ!

Έρευνα: Oι νέοι Αμερικανοί σταμάτησαν να κάνουν σεξ!

Όλοι θέλουν να έχουν μια υγιή σεξουαλική ζωή. Αυτό προϋποθέτει και μια υγιή σεξουαλική όρεξη. Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα για όλους. Ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως προκύπτει από μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Οι νέοι Αμερικανοί έχουν χάσει την επιθυμία για σεξ; Το ποσοστό των ενηλίκων που δεν είχαν καμία σεξουαλική επαφή έσπασε κάθε ρεκόρ το 2018, ιδίως μεταξύ των νεαρών ανδρών ηλικίας από 18 έως 29 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Washington Post».

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο διαπίστωσαν πως το ποσοστό των ενηλίκων που δεν είχαν καμία σεξουαλική επαφή έσπασε κάθε ρεκόρ το 2018, ιδίως μεταξύ των νεαρών ανδρών ηλικίας από 18 έως 29 ετών.

Η εφημερίδα, αναλύοντας τα νέα δεδομένα που συνέλεξε το ινστιτούτο General Social Survey, διαπιστώνει ότι το ποσοστό των νέων 18-29 ετών που δήλωσαν ότι πέρσι δεν έκαναν καθόλου σεξ έφθασε το 23%, δηλαδή σχεδόν ένας στους τέσσερις.

Το ποσοστό αυτό ήταν 8% το 2008 και 14% το 1989.
Οι άνδρες, με ποσοστό 28% (τριπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με το 2008), πλήττονται περισσότερο από αυτήν την «ερωτική ξηρασία».
Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο «δραστήριες», αφού μόνο το 18% δηλώνει ότι δεν είχε καμία ερωτική επαφή μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

Συγκριτικά, οι μεγαλύτερες ηλικίες είναι πολύ πιο δραστήριες: στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών μόνο το 7% και στην ηλικιακή ομάδα 50-59 ετών το 13% δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία σεξουαλική επαφή.

Πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο; Η επικεφαλής της έρευνας Τζιν Τουίντζι τονίζει πως ολοένα και περισσότεροι νέοι δεν έχουν σύντροφο.

Η πτώση της σεξουαλικής δραστηριότητας συνολικά οφείλεται επίσης στη γήρανση του πληθυσμού.
Οι Αμερικανοί άνω των 60 ετών είναι πλέον το 26% του πληθυσμού (από 18% το 1996).

Όμως, μετά τα 60 το ποσοστό σεξουαλικής αδράνειας φθάνει το 50%, κάτι που σημαίνει ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των ηλικιωμένων τόσο αυξάνεται και το ποσοστό επί του συνόλου του πληθυσμού.

Ακόμη και στους σεξουαλικά ενεργούς ενήλικες, το ποσοστό εκείνων που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μειώθηκε στο 39% από 51% που ήταν το 1996, κάτι που η Τουίντζι αποδίδει κυρίως στο διαδίκτυο.

«Σήμερα, στις 10 το βράδυ, υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα για να κάνει κανείς σε σύγκριση με 20 χρόνια πριν» σημείωσε.Σχετικά Άρθρα

Λέξεις και εκφράσεις-κλειδιά που πρέπει να λέτε σε όσους παθαίνουν κρίση πανικού!

Μια κρίση πανικού συμβαίνει όταν το σώμα σας βιώνει μια απροσδόκητη, απρόσμενη εγρήγορση και έντονα ψυχολογικά και σωματικά συμπτώματα. Μπορεί

Αυτά είναι τα (μικρά μικρά) πράγματα που κάνουν οι άντρες και «λιώνουν» οι γυναίκες!

Κάθε κοπέλα που βρίσκεται σε μία ευτυχισμένη σχέση το πρώτο πράγμα που λέει ότι λατρεύει στο άλλο της μισό, είναι

Μη «μασάς» Ατάκες που λένε οι άντρες, αλλά εννοούν άλλο…

Aς το πάρουμε απόφαση: Το αντρικό μυαλό δεν πρόκειται ποτέ να το καταλάβουμε, ούτε φυσικά και οι άντρες το γυναικείο!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial