Έρευνα: Oι νέοι Αμερικανοί σταμάτησαν να κάνουν σεξ!

Έρευνα: Oι νέοι Αμερικανοί σταμάτησαν να κάνουν σεξ!

Όλοι θέλουν να έχουν μια υγιή σεξουαλική ζωή. Αυτό προϋποθέτει και μια υγιή σεξουαλική όρεξη. Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα για όλους. Ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως προκύπτει από μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Οι νέοι Αμερικανοί έχουν χάσει την επιθυμία για σεξ; Το ποσοστό των ενηλίκων που δεν είχαν καμία σεξουαλική επαφή έσπασε κάθε ρεκόρ το 2018, ιδίως μεταξύ των νεαρών ανδρών ηλικίας από 18 έως 29 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Washington Post».

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο διαπίστωσαν πως το ποσοστό των ενηλίκων που δεν είχαν καμία σεξουαλική επαφή έσπασε κάθε ρεκόρ το 2018, ιδίως μεταξύ των νεαρών ανδρών ηλικίας από 18 έως 29 ετών.

Η εφημερίδα, αναλύοντας τα νέα δεδομένα που συνέλεξε το ινστιτούτο General Social Survey, διαπιστώνει ότι το ποσοστό των νέων 18-29 ετών που δήλωσαν ότι πέρσι δεν έκαναν καθόλου σεξ έφθασε το 23%, δηλαδή σχεδόν ένας στους τέσσερις.

Το ποσοστό αυτό ήταν 8% το 2008 και 14% το 1989.
Οι άνδρες, με ποσοστό 28% (τριπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με το 2008), πλήττονται περισσότερο από αυτήν την «ερωτική ξηρασία».
Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο «δραστήριες», αφού μόνο το 18% δηλώνει ότι δεν είχε καμία ερωτική επαφή μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

Συγκριτικά, οι μεγαλύτερες ηλικίες είναι πολύ πιο δραστήριες: στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών μόνο το 7% και στην ηλικιακή ομάδα 50-59 ετών το 13% δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία σεξουαλική επαφή.

Πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο; Η επικεφαλής της έρευνας Τζιν Τουίντζι τονίζει πως ολοένα και περισσότεροι νέοι δεν έχουν σύντροφο.

Η πτώση της σεξουαλικής δραστηριότητας συνολικά οφείλεται επίσης στη γήρανση του πληθυσμού.
Οι Αμερικανοί άνω των 60 ετών είναι πλέον το 26% του πληθυσμού (από 18% το 1996).

Όμως, μετά τα 60 το ποσοστό σεξουαλικής αδράνειας φθάνει το 50%, κάτι που σημαίνει ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των ηλικιωμένων τόσο αυξάνεται και το ποσοστό επί του συνόλου του πληθυσμού.

Ακόμη και στους σεξουαλικά ενεργούς ενήλικες, το ποσοστό εκείνων που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μειώθηκε στο 39% από 51% που ήταν το 1996, κάτι που η Τουίντζι αποδίδει κυρίως στο διαδίκτυο.

«Σήμερα, στις 10 το βράδυ, υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα για να κάνει κανείς σε σύγκριση με 20 χρόνια πριν» σημείωσε.Σχετικά Άρθρα

Μεταδίδεται η ηπατίτιδα C με το σεξ;

Η ηπατίτιδα C είναι ένας ιός που επηρεάζει το ήπαρ. Καταστρέφει τα κύτταρα του ήπατος, προκαλώντας φλεγμονή και έλκη/ουλές, γνωστές

Οι πιο απίστευτοι θάνατοι την ώρα της ερωτικής πράξης… (video)

Το σεξ είναι ευχαρίστηση, είναι ηδονή, είναι υγεία. Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα όρια του επιτρεπτού στο σεξ, είναι δυσδιάκριτα

Τεστ: Ποιος είναι ο πιο χαζός εδώ; Η απάντηση σου δηλώνει κάτι για την προσωπικότητα σου!

Εσύ τι πιστεύεις; Ποια από τις τέσσερις επιλογές είναι η πιο χαζή; Κοίταξε την εικόνα και πες μας, ποια από

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial