Έρευνα: Πώς διεγείρεται ο εγκέφαλος ανδρών και γυναικών στα σεξουαλικά ερεθίσματα!

Έρευνα: Πώς διεγείρεται ο εγκέφαλος ανδρών και γυναικών στα σεξουαλικά ερεθίσματα!

Έρευνα αποκαλύπτει τι συμβαίνει στον εγκέφαλο των δύο φύλων στα σεξουαλικά ερεθίσματα.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι άντρες και γυναίκες έχουν τελείως διαφορετικές αντιδράσεις στην πορνογραφία ή την ερωτική εικονογραφία.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι σεξουαλικές αντιδράσεις ανδρών και γυναικών δεν είναι τόσο διαφορετικές όσο μπορεί να πιστεύαμε.

Μελετώντας λοιπόν το πώς ανταποκρίνεται ο εγκέφαλος αντρών και γυναικών σε σεξουαλικά ερεθίσματα σε πραγματικό χρόνο, μέσω λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI), οι ερευνητές βρήκαν πως η διέγερση επηρεάζεται από το είδος της ερωτικής παράστασης ή το μέσο (φωτογραφία ή βίντεο) και όχι από το φύλο.

Οι διαφοροποιήσεις με βάση το φύλο κατατάχθηκαν τελευταίες, με λιγότερο από 1% διαφορά, πίσω ακόμα και από την ηλικία των υποκειμένων της μελέτης.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences», καταρρίπτει άλλον έναν καλά εδραιωμένο μύθο: πως οι περιοχές του εγκεφάλου που ευθύνονται για τη σεξουαλικότητα είναι περισσότερο ανεπτυγμένες στους άντρες απ’ ότι στις γυναίκες.

Η Ekaterina Mitricheva και οι συνεργάτες της δεν βρήκαν καμία στατιστικά σημαντική διαφοροποίηση στη φυσιολογία του εγκεφάλου αντρών και γυναικών αναφορικά με την υποδοχή των σεξουαλικών ερεθισμάτων.Σχετικά Άρθρα

Σου λέει ότι θέλει να συγκατοικήσετε; Μάθε αν είναι έτοιμος!

Μπορεί να είναι έτοιμος, μπορεί όμως και όχι! Μην παίρνεις φόρα γιατί κι εσύ μπορεί να μην είσαι έτοιμη! Η συγκατοίκηση είναι

“Κυνηγάω τους άντρες και αυτοί με “φτύνουν”! “

“Με λένε Έφη και μένω στο Καματερό. Είμαι στα 38 έχω και έχω ένα  γιο 5 χρόνων. Είμαι χωρισμένη εδώ

Έρευνα: Η συμβίωση με αδιάφορο σύντροφο μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο.

Οι επιστήμονες είπαν ότι αυτή η σύνδεση θα μπορούσε να εξηγηθεί από τη μειωμένη ικανότητα αυτών των ανθρώπων να διαχειριστούν

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial