Έρευνα: SOS για το κόκκινο κρέας ακόμη και σε μικρές ποσότητες!

Έρευνα: SOS για το κόκκινο κρέας ακόμη και σε μικρές ποσότητες!

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας αν τρώμε συχνά κόκκινο κρέας και τι κίνδυνους κρύβει για την υγεία μας σύμφωνα με τους ειδικούς;

Μια νέα μελέτη που έγινε από τους επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Loma Linda University Health και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrients, δείχνει ότι η κατανάλωση κόκκινων και επεξεργασμένων κρεάτων, ακόμη και σε μικρές ποσότητες, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες, ιδιαίτερα από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ο Saeed Mastour Alshahrani, βασικός συγγραφέας της μελέτης και διδακτορικός φοιτητής, δήλωσε ότι η έρευνα συμπληρώνει ένα σημαντικό κενό.

H μελέτη περιέλαβε περίπου 96.000 άνδρες και γυναίκες, μέλη της Χριστιανικής Εκκλησίας Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Οι Αντβεντιστές είναι ένας μοναδικός πληθυσμός, καθώς περίπου το 50% είναι χορτοφάγοι και οι υπόλοιποι καταναλώνουν κρέας σε μικρές ποσότητες. Αυτό επέτρεψε στους ερευνητές να διερευνήσουν την επίδραση των χαμηλών επιπέδων κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος σε σύγκριση με τη μηδενική πρόσληψη σε έναν μεγάλο πληθυσμό.

Η μελέτη αξιολόγησε τους θανάτους περισσοτέρων από 7.900 ατόμων για μια περίοδο 11 ετών. Η διατροφή αξιολογήθηκε με ερωτηματολόγιο συχνότητας τροφής και τα στοιχεία για την έκβαση της θνησιμότητας ελήφθησαν από τα εθνικά δεδομένα. Από τα άτομα που κατανάλωναν κρέας, το 90% κατανάλωνε λιγότερο από 56 γραμμάρια κόκκινο κρέας ημερησίως.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το επεξεργασμένο κρέας (όπως το ζαμπόν και το σαλάμι) για να βελτιωθεί η γεύση χρησιμοποιούνται μέθοδοι όπως η ωρίμανση, το κάπνισμα και το αλάτισμα. Από μόνο του δεν συνδέεται σημαντικά με τον κίνδυνο θνησιμότητας, πιθανώς λόγω ενός πολύ μικρού ποσοστού του πληθυσμού που καταναλώνει το κρέας. Ωστόσο, η συνολική πρόσληψη κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος συνδέθηκε με σχετικά υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ο Michael Orlich, PhD, επίκουρος καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας και συν-συγγραφέας της παρούσας μελέτης, δήλωσε ότι αυτά τα νέα ευρήματα υποστηρίζουν ένα σημαντικό ερευνητικό έργο που έχει γίνει στο παρελθόν και επιβεβαιώνει τις πιθανές επιπτώσεις των κόκκινων και μεταποιημένων κρεάτων στην υγεία.

Όπως είπε, τα ευρήματα αυτά προσθέτουν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία στα ήδη υπάρχοντα που ήδη υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση κόκκινου και μεταποιημένου κρέατος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία και το προσδόκιμο ζωής.Σχετικά Άρθρα

Πριν την άσκηση πιείτε αυτό το smoothie!

Ο ιδανικός χρόνος για να καταναλώσεις ένα smoothie είναι μεταξύ μια με δύο ώρες πριν την προπόνηση. Με αυτόν τον

Ημικρανία: Πόσο καφέ πρέπει να πίνετε για να αποφύγετε τις νέες κρίσεις!

Η κατανάλωση πολλών ροφημάτων με καφεΐνη μπορεί να ανοίγει τον δρόμο στην ημικρανία, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Διαβάστε

Το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης και επισήμως ασθένεια!

Η εργασιακή εξουθένωση ή «burn out», όπως άτυπα ονομάζεται παγκοσμίως, εντάσσεται πλέον στη διεθνή κατάταξη των ασθενειών του Παγκόσμιου Οργανισμού

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial