Έρευνα: Τόσο ύπνο χάνουν οι νέοι γονείς!

Έρευνα: Τόσο ύπνο χάνουν οι νέοι γονείς!

Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι γονείς, ιδίως οι μαμάδες, χάνουν λιγότερο ή περισσότερο τον ύπνο τους μετά τη γέννηση ενός παιδιού, κυρίως του πρώτου τους.
Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ακριβώς πόσο ύπνο χάνουν.

Η μελέτη παρατήρησε περίπου 5.000 νέους γονείς καθώς μεγάλωναν το παιδί τους, συγκεντρώνοντας την ίδια ώρα στοιχεία για τον ύπνο τους πριν και μετά την εγκυμοσύνη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι παρόλο που οι διαταραχές στον ύπνο φτάνουν στο αποκορύφωμα τους κατά τους πρώτους τρεις μήνες μετά τη γέννα, αυτοί μπορούν να συνεχιστούν μέχρι και έξι χρόνια μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του βρετανικού Πανεπιστημίου του Γουόρικ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα ύπνου Sleep, μία μητέρα τους πρώτους τρεις μήνες ζωής του μωρού της χάνει κατά μέσο όρο μία ώρα ύπνου κάθε βράδυ από ότι πριν αποκτήσει παιδί, ενώ οι μπαμπάδες από την άλλη πλευρά στερούνται 15 λεπτά λιγότερου ύπνου. Ταυτόχρονα, το πρώτο έτος μια μητέρα χάνει περίπου 40 λεπτά ύπνου κάθε βράδυ.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η οποία εξέτασε τους νέους γονείς για αρκετά χρόνια, έξι χρόνια αργότερα, οι μαμάδες κοιμούνται 20 λεπτά λιγότερο, ενώ οι μπαμπάδες εξακολουθούν να κοιμούνται 15 λεπτά λιγότερο.

Έτσι η κατάσταση μπορεί να έχει βελτιωθεί για τις μητέρες, αλλά η αλήθεια είναι ότι μια μητέρα όταν αποκτήσει παιδί δεν παύει πότε να έχει την έγνοια του είτε 6 χρόνια μετά είτε 36 είτε για την υπόλοιπη ζωή της!Σχετικά Άρθρα

«Είμαι 18» σου λέει – που είναι τα ωραία χρόνια που του φορούσες μπρατσάκια στην παραλία;

Αν είσαι μαμά παιδιού που μόλις έδωσε Πανελλήνιες εξετάσεις ήρθε η ώρα, μετά από μια δύσκολη και απαιτητική σε όλα

Pablo: Ο πρώτος παιδικός ήρωας με αυτισμό έρχεται στην Ελλάδα!

H βρετανική σειρά κινουμένων σχεδίων «Pablo», η πρώτη παιδική σειρά με κεντρικό ήρωα ένα παιδί με αυτισμό, έρχεται στην Ελλάδα

Τελικά μαμά πώς γίνονται τα παιδιά;

Όλοι οι γονείς έρχονται σε αυτή την »άβολη»θέση που πρέπει να εξηγήσουν στα μικρά παιδάκια τους πώς γεννιούνται τα παιδιά. 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial