Έρευνα: Τόσο ύπνο χάνουν οι νέοι γονείς!

Έρευνα: Τόσο ύπνο χάνουν οι νέοι γονείς!

Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι γονείς, ιδίως οι μαμάδες, χάνουν λιγότερο ή περισσότερο τον ύπνο τους μετά τη γέννηση ενός παιδιού, κυρίως του πρώτου τους.
Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ακριβώς πόσο ύπνο χάνουν.

Η μελέτη παρατήρησε περίπου 5.000 νέους γονείς καθώς μεγάλωναν το παιδί τους, συγκεντρώνοντας την ίδια ώρα στοιχεία για τον ύπνο τους πριν και μετά την εγκυμοσύνη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι παρόλο που οι διαταραχές στον ύπνο φτάνουν στο αποκορύφωμα τους κατά τους πρώτους τρεις μήνες μετά τη γέννα, αυτοί μπορούν να συνεχιστούν μέχρι και έξι χρόνια μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του βρετανικού Πανεπιστημίου του Γουόρικ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα ύπνου Sleep, μία μητέρα τους πρώτους τρεις μήνες ζωής του μωρού της χάνει κατά μέσο όρο μία ώρα ύπνου κάθε βράδυ από ότι πριν αποκτήσει παιδί, ενώ οι μπαμπάδες από την άλλη πλευρά στερούνται 15 λεπτά λιγότερου ύπνου. Ταυτόχρονα, το πρώτο έτος μια μητέρα χάνει περίπου 40 λεπτά ύπνου κάθε βράδυ.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η οποία εξέτασε τους νέους γονείς για αρκετά χρόνια, έξι χρόνια αργότερα, οι μαμάδες κοιμούνται 20 λεπτά λιγότερο, ενώ οι μπαμπάδες εξακολουθούν να κοιμούνται 15 λεπτά λιγότερο.

Έτσι η κατάσταση μπορεί να έχει βελτιωθεί για τις μητέρες, αλλά η αλήθεια είναι ότι μια μητέρα όταν αποκτήσει παιδί δεν παύει πότε να έχει την έγνοια του είτε 6 χρόνια μετά είτε 36 είτε για την υπόλοιπη ζωή της!Σχετικά Άρθρα

Τι να πει κανείς… Στην Ινδία βάζουν τα μωρά πάνω σε κόπρανα αγελάδων για να είναι υγιή και προστατευμένα από ασθένειες! (photos+video)

Σοκ έχουν προκαλέσει οι εικόνες που για χάρη του Ινδουιστικό φεστιβάλ Govardhan Puja βάζουν μικρά παιδιά που κλαίνε να κάτσουν

Πως επηρεάζει η ηχορύπανση τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδιά;

Το πρόβλημα της υπογονιμότητας είναι εξαιρετικά συχνό, ενώ φαίνεται ότι παρουσιάζει αυξητικές τάσεις εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής. Συχνά το

Ο πιο γρήγορος και save τρόπος για να ξεβουλώσεις τη μύτη του παιδιού σου!

Η μπουκωμένη από βλέννες μύτη μπορεί να προκαλέσει διάφορες λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και ταλαιπωρεί το μικρό παιδί ειδικά την

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial