Έτσι θα απαλλαγείτε από τη φαγούρα του τσιμπήματος των κουνουπιών!

Έτσι θα απαλλαγείτε από τη φαγούρα του τσιμπήματος των κουνουπιών!

Βρισκόμαστε στο ζενίθ του καλοκαιριού και όλοι έχουμε σίγουρα νιώσει την ενοχλητική παρουσία των κουνουπιών τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Το τσίμπημα ενός κουνουπιού είναι δυσάρεστο, προκαλώντας κοκκινίλες, κνησμό, οίδημα και ερεθισμό.

Αν και τις περισσότερες φορές δεν αντιλαμβανόμαστε καν το τσίμπημα, όταν αυτό συμβαίνει, τα αποτελέσματα μετά μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικά.

Δείτε τρεις τρόπους ώστε να απαλλαγείτε από τη φαγούρα του τσιμπήματος…

Λεμόνι
Τα λεμόνια έχουν αντιφλεγμονώδεις αλλά και αναισθητικές ιδιότητες, πράγμα που τα καθιστούν πολύ χρήσιμα στη θεραπεία από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε ένα λεμόνι στα δύο και να τρίψετε το εσωτερικό στο σημείο του τσιμπήματος για γρήγορη ανακούφιση.

Αλόη
Η αλόη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς φυσικούς αντισηπτικούς παράγοντες, ο οποίος βοηθά σε μεγάλο βαθμό στα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Κόψτε το φύλλο της αλόης για να εξαγάγετε το τζελ. Βάλτε το τζελ αλόης στο ψυγείο για 10 – 15 λεπτά. Στη συνέχεια εφαρμόστε το απευθείας πάνω στο τσίμπημα. Η αλόη μειώνει το πρήξιμο και την φαγούρα, ενώ συμβάλλει και στην ταχύτερη επούλωση.

Πάγος
Το κρύο (πχ παγάκι) περιορίζει την εξάπλωση των φλεγμονωδών ουσιών στην περιοχή του τσιμπήματος και μουδιάζει την περιοχή, κάτι που σας δίνει άμεση ανακούφιση από διάφορα συμπτώματα. Αρκεί να ακουμπήσετε λίγο πάγο στο σημείο για 10 – 15 λεπτά.Σχετικά Άρθρα

Δείτε ποια η σχέση του χρώματος των ματιών με την εποχική κατάθλιψη!

Τα συμπτώματα της εποχιακής κατάθλιψης εκδηλώνονται συνήθως κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες όπου η έκθεση στον ήλιο είναι χαμηλότερη

Νέα έρευνα: «Ταΐστε» ζάχαρη τα κουνούπια για να μην σας «πίνουν το αίμα»!

Ξεχάστε τα αντικουνουπικά που μυρίζουν έντονα, τα «φιδάκια», τις παστίλιες και τις… κουνουπιέρες. Η λύση στον «πόλεμο» κατά των κουνουπιών

Moringa: Η «πράσινη» σούπερ τροφή!

Τα superfoods έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας και αποτελούν απαραίτητο στοιχείο για κάθε άνθρωπο που τον ενδιαφέρει η υγιεινή

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial