Έτσι θα ξεχωρίσετε το καλό μέλι!

Έτσι θα ξεχωρίσετε το καλό μέλι!

Η νοθεία του μελιού είναι ένα συχνό φαινόμενο προκειμένου να αυξηθεί η ποσότητα του μελιού.

Κάποιοι παραγωγοί προσθέτουν γλυκαντικές ουσίες ή και βιομηχανικό μέλι στο φυσικό μέλι των μελισσών.

Πώς μπορείτε να ξεχωρίζετε ένα μη νοθευμένο μέλι;

Το μέλι αποτελεί ένα θρεπτικότατο προϊόν, που στην Ελλάδα παράγεται με ιδιαίτερα αγνούς τρόπους και δίχως «σκοτεινές» επεξεργασίες, εν αντιθέσει με το εξωτερικό.
Μολαταύτα, καλούμαστε να αναγνωρίζουμε την ποιότητα του εκάστοτε μελιού. Επί παραδείγματι, αν έχει υποστεί κρυστάλλωση λόγω της γλυκόζη και άλλες ενδείξεις νοθείας.

Για να ξανακάνετε το μέλι ρευστό, βάλτε το σε ένα γυάλινο δοχείο και βυθίστε το σε ένα κατσαρολάκι με νερό στους 45-55 βαθμούς Κελσίου. Μην το βράσετε, γιατί θα χαθούν τα αρωματικά του στοιχεία και θα μειωθεί η θρεπτική του αξία.

Γενικά όσο πιο πηχτό και παχύρρευστο είναι το μέλι τόσο λιγότερη υγρασία περιέχει, επομένως τόσο καλύτερη είναι και η ποιότητά του. Για να δείτε αν το μέλι που έχετε στο σπίτι είναι καλό μπορείτε να πάρετε ένα ποτήρι με κρύο νερό και να βάλετε μέσα μια κουταλιά της σούπας μέλι.

Επειδή η πιο συνηθισμένη μέθοδος νοθείας του μελιού είναι με σιρόπι ζάχαρης τα οποία διαλύονται εύκολα στο νερό, αν το μέλι που αγοράσαμε είναι νοθευμένο θα διαλυθεί στο νερό. Αντίθετα, αν το μέλι που αγοράσαμε είναι αγνό θα καταβυθιστεί αυτούσιο στον πάτο.

Το άρωμα όσο και το χρώμα του μελιού έχουν σχέση μόνο με την προέλευση της πρώτης ύλης και δεν είναι εκείνα τα στοιχεία που καθορίζουν την ποιότητα του μελιού.

Επίσης δεν πρέπει να υπάρχει λευκός αφρός κάτω από το καπάκι, στα τοιχώματα του βάζου ή στην επιφάνεια του μελιού. Η ύπαρξη αφρού σημαίνει ότι το μέλι είναι βρασμένο.Σχετικά Άρθρα

Τελικά πόσες θερμίδες έχει μια μπάλα παγωτού;

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το αγαπημένο μας γλυκό επιστρέφει στην καθημερινή μας ζωή αλλά και στην ζυγαριά μας.

Έρευνα: Το αλκοόλ δεν προστατεύει από εγκεφαλικό!

Μια νέα έρευνα που έκαναν Κινέζοι και Βρετανοί έδειξε ότι δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο για την κατανάλωση του αλκοόλ. Η

Πόσες ημέρες καλοκαιρινής άδειας χρειάζεται ο οργανισμός μας;

Σε όλους αρέσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης στην παραλία, λίγος ελεύθερος χρόνος να διαβάσουμε ένα βιβλίο, ένα περιοδικό, να ακούσουμε λίγη

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial