Εύκολο κέικ καρότου με σοκολάτα!

Εύκολο κέικ καρότου με σοκολάτα!

Υλικά :

Για το κέικ:

2 καρότα [180 γρ.] ωμά και τριμμένα
2 αυγά [μεγάλα]
½ κούπα λάδι καρύδας ή βούτυρο λιωμένο
4 κουταλιές της σούπας γάλα πλήρες [μπορείτε να βάλετε και υποκατάστατο γάλακτος]
½ κούπα καστανή ζάχαρη
1 ½ κούπα αλεύρι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη baking powder

Για την γκανάς σοκολάτας:

300 γρ. κουβερτούρα με 60% κακάο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Για την γέμιση σοκολάτας:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ανάλατο
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση:

Αρχικά, ξεκινάτε με την εκτέλεση του κέικ

1 Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και αλείφετε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση με βούτυρο και αλεύρι ρυζιού.

2 Έπειτα ρίχνετε στο μπλέντερ τα καρότα, το λάδι, την ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά και χτυπάτε για 3 λεπτά.

3 Εν συνεχεία προσθέτετε το αλεύρι ρυζιού και το baking powder και χτυπάτε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.

4 Τέλος, απλώνετε το μείγμα στην φόρμα σας και ψήνετε για 35 λεπτά. Έχετε προσοχή στο κέικ σας γιατί ο χρόνος ψησίματος ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα την δύναμη κάθε φούρνου.
Συνεχίζετε με την γκανάς σοκολάτας

5 Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος αλλά δεν την αφήνετε να βράσει.

6 Θρυμματίζετε στο μπλέντερ την κουβερτούρα σας και προσθέτετε την καυτή κρέμα γάλακτος. Αναδεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Επιπλέον, βάζετε και το βούτυρο κι ανακατεύετε λίγο ακόμα ώστε να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Συνεχίζετε με την γέμιση σοκολάτας

7 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να μένει στη μύτη της κουτάλας. [Όχι για παραπάνω από 10 λεπτά.]

8 Αφήνετε το κέικ σας να κρυώσει [Για περίπου 15 λεπτά], κι μετά απλώνετε τη γέμιση σοκολάτας κι από πάνω την γκανάς. Το αφήνετε για 2-3 ώρες να παγώσει και σερβίρετε. Αν θέλετε μπορείτε να κόψετε το κέικ κατά πλάτος στα 2 και να το στήσετε όπως στην φωτογραφία. Η επιλογή είναι δική σας! Προαιρετικά, συνοδεύετε με τρουφάκια.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: foodmaniacs.gr



Σχετικά Άρθρα

Φέτα σαγανάκι µε μαρμελάδα ντομάτας!

Υλικά: 6 φύλλα κρούστας 500 γρ. σκληρή φέτα 1 κρόκος αβγού Για τη μαρμελάδα 1 κιλό ντομάτες 2 κ.σ. βούτυρο

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα!

Σας παρουσιάζουμε την πιο ζουμερή χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, μια συνταγή του διάσημου σεφ Jamie Oliver. Απολαύστε την! Υλικά: 1 κλωναράκι φρέσκο

Χοιρινό κοντοσούβλι!

Υλικά: 2 κιλά χοιρινό λαιμό σε χοντρά κομμάτια 1 μεγάλο κρεμμύδι 3 ώριμες ντομάτες 2 λεμόνια 1 ποτηράκι λευκό κρασί

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial