Φάε 2-3 αυγά καθημερινά για ένα μήνα και θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα!

Φάε 2-3 αυγά καθημερινά για ένα μήνα και θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα!

Μερικές φορές, εμείς που παρακολουθούμε τι λέγονται για τις τροφές, έχουμε δει ότι κάποιο φαγητό ή διατροφικό συμπλήρωμα που η επιστημονική κοινότητα ισχυριζόταν ότι είναι καλό, να το κατηγορεί μετά ότι δεν είναι καλό!

Και το αντίθετο.Τα αυγά είναι σε αυτήν την δεύτερη περίπτωση. Δηλαδή, ενώ θεωρούνταν κακό να τρως αυγά, τώρα τα διακηρύσσουν ‘υπερτροφή’.

Για την ιστορία, πολλές έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χοληστερίνη που βρίσκεται στον κρόκο του αυγού ήταν αιτία για να αυξηθεί η χοληστερίνη σας με κακό τρόπο. Αυτό το συμπέρασμα αναθεωρήθηκε όταν νεώτερες έρευνες έδειξαν ότι η χοληστερίνη που εκκρίνει το σώμα, ελαττώνεται όταν μπαίνει στο σώμα χοληστερίνη από τα φαγητά.

Τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ. Η χοληστερίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην ικανότητα του σώματος να παράγει τεστοστερόνη,οιστρογόνα και κορτιζόνη. Το “Authority Nutrition” αναφέρει μια έρευνα  στην οποία τα άτομα που έλαβαν μέρος κατανάλωναν ένα έως τρία ολόκληρα αυγά κάθε μέρα.

Το 70% αυτών των ανθρώπων δεν είχαν καμία αρνητική επίδραση στην χοληστερίνη τους και στο άλλο 30% παρουσίασε αλλαγή στην LDL (κακή χοληστερίνη).Ο κίνδυνος απειλής της υγείας τους ελαττώθηκε έτσι. Στον μόνο πληθυσμό που δεν είχε καλό αποτέλεσμα ήταν στους διαβητικούς στους οποίους ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής ήταν αυξημένος.

Είναι πραγματικά καλά νέα αυτά για τα αυγά και την αναθεώρησή τους σαν κακή διατροφή, αφού τα πλεονεκτήματα  τους από την κανονική χρήση τους είναι πραγματικά επαναστατικά για την γενικότερη θετική επίδραση στο σώμα.
Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω μιλά για τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα αυγά. Οι βιταμίνες, το ασβέστιο, τα ωμέγα- 3 λιπαρά,  είναι μόνο λίγα από αυτά.

Τα αυγά επίσης μας παρέχουν την υψηλότερη ποιότητα πρωτεΐνης  σύμφωνα με το ‘Health 24’.Ένα λιγότερο γνωστό θρεπτικό συστατικό είναι η Χολίνη, πολύ σημαντική για την λειτουργία του εγκεφάλου. Το ‘Authority Nutrition’ αναφέρει ότι το 90% του πληθυσμού έχει έλλειψη  χολίνης, που υπάρχει άφθονη στα αυγά.

Το βίντεο συνεχίζει για να μας πει τα οφέλη του αυγού στην όραση, αφού υπάρχουν  πολλά αντιοξειδωτικά.

Αρχίζοντας την ημέρα σας με αυγά, σας κάνει να μην πεινάτε, πράγμα που βοηθά στον έλεγχο του βάρους σας. Σύμφωνα με το «Health 24», τα οφέλη στα κόκαλα, τα μαλλιά και τα νύχια, λόγω των αμινοξέων που υπάρχουν στα αυγά.

Έχοντας διαβάσει όλα τα παραπάνω, θα αναρωτιέστε εάν πρέπει να τρώτε 3 αυγά την ημέρα. Οι συστάσεις ποικίλουν πάνω στο εάν  τρία αυγά  θα ήταν πολλά και  θα επιβάρυνε τις αρτηρίες. Αλλά ένα ή δυο αυγά την ημέρα είναι κάτι που είναι αποδεκτό σαν κάτι το ασφαλές και υγιεινό.

Θα πρέπει να πούμε βέβαια ότι τα αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής είναι καλύτερα από αυτά του σούπερ μάρκετ και θα σας δώσουν καλύτερα ποσοστά των ωφέλιμων συστατικών.

Διαβάστε επίσης: Πένες καρμπονάρα με γιαούρτιΣχετικά Άρθρα

Η εκπληκτική άσκηση “Βρόχος Korbut” Σοβιετικής γυμνάστριας που απαγορεύεται πλέον!

Η Olga Korbut είναι μια Σοβιετική γυμνάστρια που έχει γράψει ιστορία στο παρελθόν, έχει αναδεχθεί τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης και τίμησε

Intermittent Fasting: Η δίαιτα των διασήμων!

Τελευταία όλο και περισσότερο γίνεται λόγος για τη «διαλειμματική νηστεία», τη σκόπιμη δηλαδή αποφυγή της τροφής για συγκεκριμένο διάστημα. Ποια

Ψωμί: Ποιο να επιλέξουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας;

Άσπρο, ολικής άλεσης, σταρένιο ή πολύσπορο, το ψωμί στον 21ο αιώνα αποτελεί την απόλυτη διατροφική ενοχή. Από τη μια η

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial