Φέτα σαγανάκι µε μαρμελάδα ντομάτας!

Φέτα σαγανάκι µε μαρμελάδα ντομάτας!

Υλικά:
6 φύλλα κρούστας
500 γρ. σκληρή φέτα
1 κρόκος αβγού

Για τη μαρμελάδα

1 κιλό ντομάτες
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. του καφέ ξίδι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
2 κ.γ. ταµπάσκο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Διαλέγετε τις ντομάτες κόκκινες, αλλά σφιχτές.

Βγάζετε µε το μαχαίρι τον αφαλό της ντομάτας και χαράζετε τον φλοιό σταυρωτά, χωρίς να πληγώσετε πολύ το ψαχνό.

Ζεματίζετε τις ντομάτες σε βραστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα, τις βγάζετε, τις κρυώνετε αμέσως σε παγάκια και αφαιρείτε τη φλούδα τους.

Τις κόβετε στα 4 και πιέζοντας µε την παλάμη βγάζετε τα σπόρια. Τις κόβετε σε κύβους.

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε τους κύβους ντομάτας και προσθέτετε τη ζάχαρη.

Μόλις αρχίσουν να καραμελώνουν, σβήνετε µε το ξίδι και το χυμό  λεμονιού.

Προσθέτετε λίγο αλάτι, το ταμπάσκο και το ξύσμα λεμονιού.

Βράζετε μερικά λεπτά σε σιγανή φωτιά, μέχρι να γλασάρει η μαρμελάδα.

Στρώνετε στον πάγκο 6 φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνετε.

Τυλίγετε μέσα στο καθένα, σαν φακελάκι, από 1 τετράγωνο κομμάτι (περίπου 70 γρ.) σκληρή φέτα και τα τοποθετείτε σ’ ένα βουτυρομένο ταψί.

Χτυπάτε το κρόκο αβγού και τα αλείφετε µε τη βοήθεια ενός πινέλου. Ψήνετε σε φούρνο στους 160°C, μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρετε συνοδεύοντας µε τη μαρμελάδα ντομάτας και πασπαλίζετε με σουσάμι.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Γλυκιά «έκρηξη» σοκολάτας στο στόμα – σοκολατόπιτα «πειρασμός»!

  Για τους λάτρεις της σοκολάτας ένα υπέροχο γλυκό που θα σε στείλει στον παράδεισο!

Εκμέκ κανταΐφι… για τις πρωινές υπογλυκαιμίες

Είναι από τα πιο νόστιμα εκμέκ και δεν υπάρχει βαθμός δυσκολίας. Διαθέστε λίγο από τον χρόνο σας και πολύ από

Cheesecake μπανάνα! (video)

Υλικά: Για τη βάση 320 γρ. μπισκότα βρόμης «Τα μπισκότα του Άκη» 100 γρ. βούτυρο λιωμένο Για την κρέμα 100

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial