Φέτα σαγανάκι µε μαρμελάδα ντομάτας!

Φέτα σαγανάκι µε μαρμελάδα ντομάτας!

Υλικά:
6 φύλλα κρούστας
500 γρ. σκληρή φέτα
1 κρόκος αβγού

Για τη μαρμελάδα

1 κιλό ντομάτες
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. του καφέ ξίδι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
2 κ.γ. ταµπάσκο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Διαλέγετε τις ντομάτες κόκκινες, αλλά σφιχτές.

Βγάζετε µε το μαχαίρι τον αφαλό της ντομάτας και χαράζετε τον φλοιό σταυρωτά, χωρίς να πληγώσετε πολύ το ψαχνό.

Ζεματίζετε τις ντομάτες σε βραστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα, τις βγάζετε, τις κρυώνετε αμέσως σε παγάκια και αφαιρείτε τη φλούδα τους.

Τις κόβετε στα 4 και πιέζοντας µε την παλάμη βγάζετε τα σπόρια. Τις κόβετε σε κύβους.

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε τους κύβους ντομάτας και προσθέτετε τη ζάχαρη.

Μόλις αρχίσουν να καραμελώνουν, σβήνετε µε το ξίδι και το χυμό  λεμονιού.

Προσθέτετε λίγο αλάτι, το ταμπάσκο και το ξύσμα λεμονιού.

Βράζετε μερικά λεπτά σε σιγανή φωτιά, μέχρι να γλασάρει η μαρμελάδα.

Στρώνετε στον πάγκο 6 φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνετε.

Τυλίγετε μέσα στο καθένα, σαν φακελάκι, από 1 τετράγωνο κομμάτι (περίπου 70 γρ.) σκληρή φέτα και τα τοποθετείτε σ’ ένα βουτυρομένο ταψί.

Χτυπάτε το κρόκο αβγού και τα αλείφετε µε τη βοήθεια ενός πινέλου. Ψήνετε σε φούρνο στους 160°C, μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρετε συνοδεύοντας µε τη μαρμελάδα ντομάτας και πασπαλίζετε με σουσάμι.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Πένες καρμπονάρα με γιαούρτι

Σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Ριζότο με κολοκύθα και παρμεζάνα

Είναι μια συνταγή εύκολη και γρήγορη, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Η κρεμώδης υφή του ριζότου  εμπλουτίζεται γευστικά  με 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial