Φιληθείτε, κάνει καλό! Θετικές επιπτώσεις των φιλιών!

Φιληθείτε, κάνει καλό! Θετικές επιπτώσεις των φιλιών!

Τα φιλιά βελτιώνουν την ψυχολογία και είναι τα καλύτερα αγχολυτικά σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Lafayette College στην Πενσυλβάνια. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ένα ερωτικό φιλί αρκεί για να ανεβάσει τη διάθεσή μας στα ύψη και λειτουργεί ως ισχυρό αντίδοτο στην μελαγχολία και την άσχημη ψυχολογία. Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας είναι ο Dr. Wendy Hill, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται κυρίως στην επίδραση που έχει το συναίσθημα ενός φιλιού στον εγκέφαλό μας.

Εκτός από τις προφανείς ανταλλαγές χρήσιμων βακτηρίων, αλλά και τη μείωση των επιπέδων του στρες, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν περισσότερα θετικά, τα οποία συμβαίνουν, όταν αποφασίσετε να φιληθείτε με το/τη σύντροφό σας.

1.Αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής. Οι άνδρες που φιλούν τις συζύγους τους το πρωί ζουν πέντε χρόνια περισσότερο από τους υπολοίπους.

2. Αποτρέπει τη φθορά των δοντιών. Το φιλί αυξάνει την παραγωγή του σάλιου, το οποίο βοηθά να καθαρίσει το στόμα και προλαμβάνει την τερηδόνα.

3. Ανταλλάσσουμε κάτι περισσότερο από μικρόβια. Ανταλλάσσουμε κατά μέσο όρο 9 ml νερού, 0,7 mg πρωτεΐνης, 0,18mg των οργανικών συστατικών, 0,71mg διαφόρων λιπών και 0,45mg χλωριούχου νατρίου όταν φιλιόμαστε στα χείλη.

4. Αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί μικροοργανισμοί που εμπλέκονται. Ένα χιλιοστόλιτρο σάλιου περιέχει περίπου 100.000.000 βακτήρια.

5. Καίμε πραγματικά θερμίδες. Τα ζευγάρια μπορούν να κάψουν μεταξύ 2 και 26 θερμίδες ανά λεπτό, ενώ φιλιούνται και μπορεί να χρησιμοποιήσουν έως και 30 μύες.

6.Κατά τη διάρκεια του φιλιού εκρήγνυνται κάποιες ορμόνες. Η οξυτοκίνη, που είναι υπεύθυνη για το δέσιμο που νιώθουν τα ζευγάρια και η κορτιζόλη, γνωστή και ως «ορμόνη του στρες» επηρεάζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό, επιδρώντας θετικά στην ψυχολογία μας. Τα φιλιά ρίχνουν τα επίπεδα κορτιζόλης.Σχετικά Άρθρα

Η λίστα με τις top φαντασιώσεις ανδρών και γυναικών!

Μπορεί κάποιοι να ντρέπονται να τις εκστομίσουν, πολύ δε περισσότερο να τις κάνουν πράξη, όμως οι φαντασιώσεις, λένε οι ειδικοί,

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα στο μυαλό μας όταν ερωτευόμαστε;

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αισθανθεί, τα βέλη του έρωτα! Τι γίνεται όμως όταν ερωτευόμαστε; Σύμφωνα με

Ροζ σκάνδαλο σε μοναστήρι της Ελλάδας! O sexy μπογιατζής και οι… άτακτες καλόγριες!

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Ηπείρου μετά το νέο ερωτικό σκάνδαλο με τις μοναχές και τους μπογιατζήδες.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial