Flan parisien!

Flan parisien!

Υλικά:

Για την φλαν

3 κούπες (750ml) γάλα

1 κούπα (250ml) ζάχαρη

1 κλωνάρι βανίλιας, σκισμένο και ξυσμένο

6 κ.σ. άνθος αραβοσίτου

1 κούπα (250ml) 35% κρέμα γάλακτος

4 κρόκοι αυγών

1 αυγό

Για τη ζύμη

1 ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. ζάχαρη

¼ κ.γ. αλάτι

¾ της κούπας κρύο, ανάλατο βούτυρο, σε κύβους

¼ της κούπας γάλα

1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση:

Για την φλαν: Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και χτυπάμε με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το αυγό και τους κρόκους. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά στο γάλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα και ξύνοντας τον πάτο, μέχρι να γίνει ένα παχύ μείγμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε. Καλύπτουμε την κρέμα με πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για τη ζύμη: Σε ένα μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε. Ρίχνουμε το γάλα και το αυγό και χτυπάμε και πάλι μέχρι να δημιουργηθεί μια μπάλα ζύμης. Δημιουργούμε έναν δίσκο με τα χέρια μας.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη και την στρώνουμε σε ένα τσέρκι. Πιέζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 15-30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, με τη σχάρα στην πιο χαμηλή θέση.

Ρίχνουμε την κρύα κρέμα στη ζύμη. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι η κρέμα να είναι ελαφρώς ασταθής. Βάζουμε τον φούρνο στη σχάρα και καραμελώνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να είναι ελαφρώς καμένη.

Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
Flan parisien

Σχετικά Άρθρα

Σούπα μανιταριών!

Υλικά: 1 κιλό μανιτάρια 1 λίτρο γάλα 100 γρ. λευκό κρασί 2 λευκά κρεμμύδια, σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο 4

Σοκολατένια cake pops!

Υλικά: 4 φλιτζάνια ψίχουλα από κέικ (περίπου 340 γραμμάρια) 1/4 φλιτζανιού παγωμένη σφικτή κρέμα σαντιγί 1 φλιτζάνι ινδική καρύδα ψίχα

Πορτσέτα χριστουγεννιάτικη!

Υλικά: 1 κομμάτι μπέικον (Pork Belly), γύρω στα 2 ½ με 3 κιλά με την πετσούλα του (το παραγγέλλεται μέρες

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial