Flan parisien!

Flan parisien!

Υλικά:

Για την φλαν

3 κούπες (750ml) γάλα

1 κούπα (250ml) ζάχαρη

1 κλωνάρι βανίλιας, σκισμένο και ξυσμένο

6 κ.σ. άνθος αραβοσίτου

1 κούπα (250ml) 35% κρέμα γάλακτος

4 κρόκοι αυγών

1 αυγό

Για τη ζύμη

1 ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. ζάχαρη

¼ κ.γ. αλάτι

¾ της κούπας κρύο, ανάλατο βούτυρο, σε κύβους

¼ της κούπας γάλα

1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση:

Για την φλαν: Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και χτυπάμε με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το αυγό και τους κρόκους. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά στο γάλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα και ξύνοντας τον πάτο, μέχρι να γίνει ένα παχύ μείγμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε. Καλύπτουμε την κρέμα με πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για τη ζύμη: Σε ένα μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε. Ρίχνουμε το γάλα και το αυγό και χτυπάμε και πάλι μέχρι να δημιουργηθεί μια μπάλα ζύμης. Δημιουργούμε έναν δίσκο με τα χέρια μας.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη και την στρώνουμε σε ένα τσέρκι. Πιέζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 15-30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, με τη σχάρα στην πιο χαμηλή θέση.

Ρίχνουμε την κρύα κρέμα στη ζύμη. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι η κρέμα να είναι ελαφρώς ασταθής. Βάζουμε τον φούρνο στη σχάρα και καραμελώνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να είναι ελαφρώς καμένη.

Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Καλή επιτυχία!


Tags Άρθρου:
Flan parisien

Σχετικά Άρθρα

Λιγκουίνι με κοτόπουλο και μανιτάρια!

Υλικά: 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα λευκά ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός

Έρχεται τσουχτερό Σαββστοκύριακο: Οι πέντε τροφές για να ζεσταθείς!

Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας κάνει τον οργανισμό μας πιο ευάλωτο. Με τις κατάλληλες τροφές μπορούμε έξυπνα να αυξήσουμε την ενέργειά μας και να βελτιώσουμε την υγεία μας.

Πένες καρμπονάρα με γιαούρτι

Σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial