Φράσεις που πρέπει να λέμε συχνά στα παιδιά!

Φράσεις που πρέπει να λέμε συχνά στα παιδιά!

Μεταξύ των χιλιάδων λέξεων που λέμε στα παιδιά μας, υπάρχουν μερικές που τα κάνουν να νιώθουν πιο δυνατά, πιο έξυπνα, πιο ευγενικά και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Λέξεις και φράσεις που αξίζει, να χρησιμοποιούμε καθημερινά και συστηματικά, ανάλογα με την περίσταση, για να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό των παιδιών, καθώς και το πολύτιμο συναίσθημα σύνδεσης και μοιράσματος μέσα στην οικογένεια:

Σε αγαπώ σαν τη ζωή μου!

Μπορεί να φαντάζει αυτονόητο ως πραγματικότητα, όμως είναι ό,τι καλύτερο να το εκφράζετε και με λόγια στο παιδί. Είναι δεδομένο ότι θα νιώσει υπέροχα και φυσικά δεν πρόκειται να βαρεθεί να ακούει τη συγκεκριμένη φράση!

Πώς μπορώ να βοηθήσω;

Φυσικά και το παιδί γνωρίζει ότι το πρώτο σας μέλημα είναι η δική του ευτυχία, όμως είναι καλύτερο πού και πού να δείχνετε μια παραπάνω προθυμία να κάνετε πράγματα για εκείνο. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο σε περιπτώσεις που είναι κακοδιάθετο ή σε αδιέξοδο.

Αν θέλεις να μιλήσεις, είμαι εδώ

Υπάρχει περίπτωση να βλέπετε το παιδί σας προβληματισμένο, σχεδόν «σκασμένο», όμως να μη θέλει να μοιραστεί μαζί σας αυτό που του προκαλεί την κακή διάθεση. Μην το πιέσετε να σας μιλήσει εκείνη τη στιγμή, απλά δώστε του το ελεύθερο να το κάνει όταν νιώσει έτοιμο. Ακόμα και αν τελικά επιλέξει να το κρατήσει μέσα του, το σίγουρο είναι ότι θα έχει εκτιμήσει δεόντως την προθυμία σας και τη διακριτική σας στάση.

Μη σταματάς την προσπάθεια

Νομοτελειακά θα υπάρξουν στιγμές που το παιδί σας θα «λυγίσει», θα χάσει το κουράγιο του και θα σκεφτεί να σταματήσει την προσπάθεια για κάτι που θέλει να πετύχει. Εκεί λοιπόν πρέπει να έρθετε εσείς να το στηρίξετε με λόγια και έργα να βρει τη δύναμη να συνεχίσει μέχρι τέλους.Σχετικά Άρθρα

Ξέρετε τι αισθάνεται ένα παιδί όταν το μαλώνουν;

Πολλές φορές σαν γονείς, ξεχνάμε ότι έχουμε απέναντί μας ένα παιδί που το μόνο που θέλει είναι αγάπη από εμάς.

Hλεκτρονικές συσκευές και παιδιά: Τι λάθος κάνουν οι γονείς;

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Guelph βρήκαν ότι τα παιδιά των οποίων οι γονείς χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές συσκευές σαν ανταμοιβή

Η ηλικία του πατέρα επηρεάζει την υγεία του παιδιού!

Οι γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία γνωρίζουν, ότι όσο περισσότερο παρατείνουν την ημερομηνία που θα γίνουν μητέρες, τόσο αυξάνεται

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial