Φράσεις που δεν πρέπει να λέτε στο παιδί σας όταν κλαίει

Φράσεις που δεν πρέπει να λέτε στο παιδί σας όταν κλαίει

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντίδρασης των γονιών όταν το παιδί κλαίει. Και το σίγουρο είναι ότι κάποιες εκφράσεις δεν πρέπει να λέγονται ούτε για αστείο. Πάμε να δούμε μερικές από αυτές.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί κλαις»

Με μια πρώτη ανάγνωση, αν εννοείτε αυτό που λέτε, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα, με δεδομένο ότι ο γονιός έχει καθήκον να μάθει ή να ανακαλύψει το λόγο που προκάλεσε το κλάμα του παιδιού του. Σε δεύτερο επίπεδο, προφανώς και για να κλαίει έχει γίνει κάτι σημαντικό για εκείνο, ανεξάρτητα αν έχετε την ίδια άποψη.

«Είσαι μεγάλο παιδί για να κλαις»

Παρά το γεγονός ότι έχετε πρόθεση να ηρεμήσετε το μικρό σας, τελικά καταφέρνετε το ακριβώς αντίθετο. Το παιδί εισπράττει το μήνυμα ότι είναι μη αποδεκτό αυτό που κάνει και ότι είναι ανώριμο.
«Οι άντρες δεν κλαίνε»

Κι όμως, ακόμα και σήμερα, υπάρχουν γονείς που χρησιμοποιούν αυτή την έκφραση και διαιωνίζουν το στερεότυπο ότι το κλάμα είναι αποκλειστικό προνόμιο των γυναικών. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στις συνειδήσεις όλων ότι είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού όλων των ανθρώπων.

«Αν δε σταματήσεις να κλαις, θα σε δείρω»

Όσο εκνευρισμό κι αν νιώθετε, όσο παράλογο κι αν θεωρείτε το κλάμα του παιδιού σας, είναι απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό να το απειλείτε με σωματική βία για να σταματήσει.

Πηγή: mother.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Να γιατί δεν πρέπει να ξενυχτάει το παιδί σας!


Tags Άρθρου:
κλαίειπαιδί

Σχετικά Άρθρα

Μωρό και air condition!

Τι κάνουμε όταν ο καύσωνας μας χτυπάει την πόρτα και έχουμε μωρό στο σπίτι? Είναι το μεγάλο βάσανο του καλοκαιριού

Δείτε πώς είναι σήμερα 10 παιδιά που έγιναν διάσημα παγκοσμίως επειδή είναι πολύ όμορφα! (video)

Η ομορφιά είναι υποκειμενική και συχνά γίνεται θέμα αμφισβήτησης. Κάποιοι θεωρούν τα πρότυπα ομορφιάς ως λίγο ρουζ και πλήρη αισθησιακά

Είναι σωστό να κοιμούνται οι γονείς μαζί με τα παιδιά;

Δεν είναι λίγοι λοιπόν οι γονείς που αναρωτιούνται αν πρέπει να πάρουν το παιδί στο κρεβάτι τους. Οι παιδιατρικές έρευνες

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial