Φρουτάλια ή Φουρτάλια: Η υπέρ-ομελέτα!

Φρουτάλια ή Φουρτάλια: Η υπέρ-ομελέτα!

Υλικά:

4 αυγά
3 πατάτες μέτριες καθαρισμένες κομμένες σε ροδέλες
1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένες σε λεπτές ροδέλες
125 γρ φέτα ή αλμυρή μυζήθρα
1 κούπα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος ή βασιλικός
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία τηγανίζουμε τις πατάτες στο ελαιόλαδο για να πάρουν χρώμα και κυρίως να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το παραπάνω λάδι, αδειάζουμε το λάδι σε ένα σκεύος γιατί μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ξανά.
Ενώ τηγανίζουμε τις πατάτες χτυπάμε τα αυγά μας προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι & την φέτα ή την μυζήθρα χτυπάμε για να ανακατευτούν τα υλικά μας.
Βάζουμε το τηγάνι πίσω στην φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα, θα χρειαστούν 2 λεπτά από κάθε πλευρά, όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι αλλά κρατάμε στο τηγάνι το λίπος που έχουν βγάλει.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τις πατάτες το μείγμα των αυγών και από πάνω τα λουκάνικα, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα πιάτο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό (π.χ. από το 6 στο 3).
Ψήνουμε την φρουτάλια μας για 5 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Την μεταφέρουμε στο πιάτο μας.
Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα με συνοδεία άφθονης μπύρας ή ούζου, τσίπουρου κτλ.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα!

Ιδανική επιλογή για τις κρύες ημέρες! Υλικά: 1 κιλό μανιτάρια 250 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα 50 γρ. ελαιόλαδο για

Αυτό είναι το μυστικό των fast food για να γίνονται νόστιμες οι τηγανιτές πατάτες!

Σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες των fast food που είναι λεπτές, τραγανές και πεντανόστιμες; Τα fast food και

Σαλάτα με φακές φούρνου!

Υλικά: 200 γρ. φακές 4 κούπες καυτό νερό 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2 φύλλα δάφνης 300 γρ. ρύζι για πιλάφι

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial