Φτερούγες κοτόπουλου με παρμεζάνα και σκόρδο!

Φτερούγες κοτόπουλου με παρμεζάνα και σκόρδο!

Υλικά:

900 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. πιπέρι
1 κ. σ. μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων
1 κ. γλ. κύμινο
35 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων.

Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου στο μείγμα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνειά τους.

Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί σε λαδόκολλα και ψήστε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.

Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά.

Όσο ψήνετε το κοτόπουλο ανακατέψτε σε ένα μπολ το λάδι με την παρμεζάνα, το σκόρδο και τον μαϊντανό.

Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο γαρνίρετε με το μείγμα της παρμεζάνας αμέσως και απολαύστε.

Καλή επιτυχία!



Σχετικά Άρθρα

Μαροκινό κοτόπουλο ταζίν!

Το πιο διάσημο μαροκινό πιάτο είναι το ταζίν. Ουσιαστικά πρόκειται για το όνομα τους σκεύους, δηλαδή ένα ρηχό πήλινο πιάτο

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ: Μια διαφορετική εκδοχή από τη Λακωνία

Η Ανάσταση πλησιάζει και όλοι προετοιμάζονται για το γιορτινό τραπέζι. 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share

Να τι να κάνεις για να μη σπάσει το αυγό ενώ το βράζεις

Τι πρέπει να κάνεις για να μη σπάσει μέσα σε 3 με 5 λεπτά max το αυγό ενώ το βράζεις;

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial