Γαριδομακαρονάδα!

Γαριδομακαρονάδα!

Υλικά:

450 γρ. καθαρισμένες γαρίδες (δείτε στη συνταγή πώς καθαρίζουμε τις γαρίδες), έχοντας φυλάξει τα κεφάλια
2 φλιτζάνια νερό
Μερικά κλωναράκια μαϊντανός (θα χρειαστείτε λίγα ακόμα για το γαρνίρισμα)
3-4 «μπαλάκια» ολόκληρο πιπέρι
6 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση
1 κουτί ντομάτες κονκασέ
1/2 με 1 κ.γ. ταμπάσκο (ή κόκκινες καυτερές πιπεριές) ανάλογα φυσικά το πόσο καυτερή θέλετε τη γαριδομακαρονάδα
225 γρ. λιγκουίνι
Τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Ρίξτε σε μια κατσαρόλα τις γαρίδες (μόνο τα κεφάλια και το κέλυφος), το νερό, τον μαϊντανό, το πιπέρι, 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, μαζί με αλάτι και το νερό. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό, και κατόπιν σιγοβράστε για άλλα 10 λεπτά. Ύστερα στραγγίξτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τη βοήθεια ενός σουρωτηριού και φροντίστε να φυλάξετε 1 φλιτζάνι από το ζωμό.

Σε μια δεύτερη κατσαρόλα με μπόλικο νερό, βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τους.

Προσοχή: Φροντίστε να τα βγάλετε από τη φωτιά 1-2 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα τους. Αν για παράδειγμα η συσκευασία λέει 12 λεπτά, εσείς αφαιρέστε τα στα 10 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Κόψτε τις 4 εναπομείναντες σκελίδες σκόρδου σε μικρές και λεπτές φέτες. Τότε προσθέστε το σκόρδο και το ταμπάσκο (ή τις πιπεριές που έχετε εξίσου κόψει σε μικρά κομμάτια) στο ελαιόλαδο και αφήστε το σκόρδο να αχνίσει – »τσιτσιρίσει» για 1 λεπτό.

Κατόπιν ρίχνετε τα 3/4 του φλιτζανιού από το ζωμό με τις γαρίδες που είχατε φυλάξει και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για λίγο προτού ρίξετε τις λιαστές ντομάτες και τις ντομάτες κονκασέ. Όταν το νέο μείγμα αρχίσει να βράζει, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και σκεπάστε με ένα καπάκι ή άλλο σκεύος το τηγάνι, γυρίστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.

Τότε προσθέστε τα μακαρόνια που είχατε ετοιμάσει παράλληλα, στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Πριν σερβίρετε ρίξτε πάνω από τη γαριδομακαρονάδα παρμεζάνα και λίγο ακόμα μαϊντανό.

Συμβουλή: Σε περίπτωση που δείτε ότι η σάλτσα σας έχει γίνει πολύ πηχτή, μπορείτε πριν σερβίρετε να ρίξετε στη σάλτσα το υπόλοιπο 1/4 από το ζωμό που είχατε φυλάξει στην αρχή και να ανακατέψετε ώστε να δέσει ξανά η σάλτσα σας.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: foodmaniacs



Σχετικά Άρθρα

Χορταστική και γρήγορη ομελέτα φούρνου με λαχανικά

Μια ομελέτα διαφορετική από όλες τις άλλες, που θα σας ξετρελάνει!

Νόστιμα και αφράτα εκλέρ!

Υλικά: Για τη σοκολάτα 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γραμμάρια ζάχαρη 500 ml γάλα 2

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial