Γιάννης Μπέζος: ” Ο πολιτισμός είναι το πιο ουσιαστικό φάρμακο απέναντι σε αυτό που περνάμε”

Γιάννης Μπέζος: ” Ο πολιτισμός είναι το πιο ουσιαστικό φάρμακο απέναντι σε αυτό που περνάμε”

Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε στο Secret και σχολίασε την παύση της πολι­τιστικής δραστηριότητας για το φετινό καλοκαίρι.

«Είναι αιμοδότης ο πολιτισμός. Θα έλεγα ότι είναι το πιο ουσιαστικό φάρμακο απέναντι σε αυτό που περνάμε. Αυτό, για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχει να κάνει με τη φροντίδα που πρέπει να δείξει ο κρατικός μηχανισμός, η Πολιτεία, απέναντι στους εργαζομένους. Η ενίσχυση των συναδέλφων, ηθοποιών, τεχνικών και όσων άλλων εμπλέκονται σε αυτή την περιπέτεια που λέγεται Τέχνη πρέπει να είναι δεδομένη.

Όσο περισσότερο μπορούμε να τους ενισχύσουμε, για να μην αισθάνονται ανασφαλείς. Να παρουσιάσουμε θέαμα και ακρόαμα. Το θεωρώ δεδομένο».

Και τι θα γίνει από εδώ και στο εξής;

«Μπορούν να γίνουν πολλά. Σε χώρους που είναι πιο προστατευμένοι και όχι σε κάθε λαγκαδιά της χώρας, όπου στήνεται ένα ψευτοφεστιβάλ», απάντησε, συστήνοντας ασφαλείς χώρους, όπου δεν θα έχουν πληρότητα 100%, αλλά εξασφάλιση προστασίας για καλλιτέχνες και κοινό.

«Θα υπάρξουν λιγότερα έσοδα, θα βγάλουν όλοι λιγότερα χρήματα. Δεν θα πάμε να γίνουμε πλούσιοι, ούτε θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι αυτό, που θα είναι μια προσφορά και δική μας (σ.σ.: των καλλιτεχνών περισσότερο) απέναντι στους συμπατριώτες μας. Εννοώ τους καλλιτέχνες, που έχουν μια πιο ισχυρή δημόσια εικόνα».

Ως προς το βοήθημα των 800 ευρώ, είπε πως δεν έχει καμία εικόνα για το τι γίνεται.

«Αυτά συζητάμε με διάφορους συναδέλφους. Επειδή είναι σε εξέλιξη και συζητούνται με την υπουργό Πολιτισμού, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ένα σημαντικό βοήθημα, για να μπορέσουν να επιβιώσουν όσοι εμπλέκονται στον κλάδο. Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει και θα πάνε καλά όλα, αρκεί να υπάρξει σύνεση και να μην επικρατήσουν λογικές του τύπου “πάρτε, παιδιά, όλοι άναρχα, έχουμε ένα τσουβάλι με λεφτά και τα μοιράζουμε!”. Να πάνε επί της ουσίας εκεί που πρέπει, για να είναι παραγωγικά».Σχετικά Άρθρα

Απολαυστικός Τάκης Ζαχαράτος: Mιμείται την Ματίνα Παγώνη και ξεκαθαρίζει: «Απόκριες δεν θα κάνουμε» (video)

Απολαυστικός o Τάκης Ζαχαράτος για ακόμα μια φορά έριξε τα social media. Μετά τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα,

Το διασκεδάζει ελληνικά! Η αδερφή του Ρονάλντο στα μπουζούκια (video)

Για άλλη μια φορά η Κάτια Αβειρο επισκέφθηκε τη χώρα μας. 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial